Muztang, en tioårig galning!

Jag har världens roligaste ponny. Muztang vilken stjärna, ena dagen kan man knappt ta i honom förens han lättar från marken, andra dagar kan man göra vad som helst med honom. Idag var det en bra dag för galningen. Fortkörning stod på schemat. Åkte ut efter tre med Rain och Emma för att köra några lugna intervaller, därför lät jag honom gå med lång käk och öppet huvudlag. Sex intervaller, som slutade med att vi körde gasen i bott. Jäkligt fin kändes han trots den lite annorlunda balansen och utrustningen. Sprang och lekte tider runt rekordet, sugen på att starta snart!
Åkte till stallet imorse för att hinna köra L innan skolan, fem varv på skogen med storhästarna och lillman var rätt trött efter dagens pass. Fixade lite innan jag tog bussen in till skolan. En endaste lektion och den var inställd, läraren kom aldrig. SKRÄLL! Gjorde iaf muntligt nationellt prov i engelska, gick väl sådär eftersom jag lyckades dra den svåraste lappen av alla.
Nu borde jag plugga eftersom det är geografiprov imorgon, blääää på alla sedimentära och metamorfa bergarter. Hoppas på att det har fastnat en del på alla de gånger jag läst igenom.
Ha det bäst!
/ - Kajsa

Söndag

Helgen har som vanligt gått alldeles för fort, ny vecka med massor av inplanerade saker väntar.
Min cykeltur i lördags blev inställd pga. ösregn fick väcka pappa så han fick köra mig ner till travet. Lektion som vanligt 9-11, en unge kom utan regnkläder och trasiga mjukisbyxor UTAN långkalsonger, ibland undrar man hur föräldrar tänker.
Banjobb med L senare, spöregn & halvdålig bana, eftersom de inte sladdar för ponnysarna. Körde två heat, ett långsamt med två ostartade damer + ett lite snabbare. Kändes taggad och fin i både värming och första heatet, även om det inte gick så fort. Andra vart han väl lite trött och omotiverad att springa själv i regnet, hyffsat nöjd iaf.
Väntade på pappsen sen som kom och hjälpte mig med Muzzemonstret. Dagen till ära skötte han sig exemplariskt och det gick både att sela av och på utan att han hade lättat från golvet, tummen upp!
Dagen har varit lugn för en gångs skull, bara vart hemma. Städat ur garderober och rummet innan vi åkte ner till hästarna för att fixa klart där.
Lite biologiplugg också, ett av veckans tre prov. Mmmmm vilken vecka det kommer bli!
Ha det bäst tills vi höres igen!
/ -Kajsa


Vårtecken.

VÅRTECKEN! Jag gjorde årsdebut med cykeln idag, ner till stallet åkte vi. Riktigt gött faktiskt, dock fick man akta sig för allt grus som var i vägen men jag kom både dit och hem helskinnad. Visst jag saknar Molkom på många olika sätt, men den leriga grusvägen är faktiskt inte något av detta.
Ett annat vårtecken är att det börjar bli dags för att testa pållar på banan, eller ja iallafall en av dom.
Muzze är numera helgalen, vilket är skit tråkigt. Går inte att göra någonting med honom, så börjar fundera på om han tröttnat på att vara travhäst....

Annars är det råmycket i skolan, som vanligt innan lov. Typ tre prov kvar innan man är helt ledig. Jag längar mycketmycketmycket.
Var på stan en sväng med syster förut, en t-shirt, ett linne och ett par nya converse fick följa med hem. Plus en liten påskpresent till Alva, sten coola paljett skor i conversemodellen från H&M. Hon kommer älska dom!
Nej nu ska jag duscha och sova, det kommer bli tungt att ta sig upp imorgon.
/ -Kajsa

Förberedelser.

Kladdkakan står i ugnen och mitt rum är nystädad, imorgon kommer flickorna hit för att fira att det är två hela dagars ledigt!
Jobbar till halv sju imorgon, vilket kanske inte är så nice men det löser sig. Bussen går ju numera supersnabbt, en kvart tog det hem idag, då hade jag ändå bytt buss en gång.
Två prov idag, ett gick åt helvete medans det andra var löjligt enkelt, eller så är det jag som har uppfattat frågorna fel. Biologiprov på måndag, jjag har inte ens öppnat boken. Ångest.

Två ponnyer tränade idag, varav den ena fick det lite lättare då han slapp vagnen och fick hänga med på släp i grimskaft. Gick superfint eftersom L är världens snällaste, även M skötte sig bra( när vi väl hade fått på vagnen)
Fortkörning med L imorgon, får se om det kan gå ännu lite fortare nu när rakbanan har tinat upp.
Måste fixa lite innan jag ska hoppa i duschen och sen sova.
Just det mamma ringde från Gran Canaria förut; det är gööör varmt här nere, typ 30 grader. Fusk!  
Take care!
/ -Kajsa


En för tidig hovslagare.

Min hjärna är full! Okej ja vet att den inte kan bli det men så känns det! Två prov imorgon, ett kommer iaf gå bra för det är löjligt enkelt. Spanskan däremot kommer gå åt helvete eftersom jag blandar ihop alla böjningar och ord, sjukt tråkigt också så nu skiter jag i det.
Pojkarna fick skor idag, jätte fina blev dom. Hovslagaren kom en kvart för tidigt! När hände det senast? Hade ju bytt gubbe den här gången men ändå de brukar aldrig vara i tid. Denna var iaf bra så han lär bli ordinarie på mina.
Joggingtur för dom igår, Emma den söta red Muzze åt mig, tur var väl det annars hade jag inte vart hemma än så seg som jag är!
Nej nu ska jag duscha, plugga det sista och sen gosa ner mig med duntäcke och datorn i sängen!
Puss
/-Kajsa


Sammanfattning av en bra helg!

Helgen har gått alldeles för fort! Imorgon är det ny vecka och fem jobbiga dagar i skolan, två prov på torsdag. Jag jublar...
Har som vanligt haft fullt upp i helgen. Lektion på lördagmorgon, ridtur med Muzze, intag av ponnysar, myskväll med melodifestivalen med Emma, Ida & Sandriii, mer jobb, firande av födelsedagsbarn (eller gamlingar passar väl bättre) och skötsel av hästar. En hel del och nu känns det lite som tiden inte räcker till för allt jag egentligen vill göra!
Veckan som kommer lär väl bli hektisk även den. Mamma & pappa åker utomlands på onsdag, skönt att slippa dom en vecka faktiskt.
Just det två bra saker!
Limerick gick fort i fredags och sprang faktiskt riktigt fort, lite utrustningsändringar gjorde att han sprang en bra bit under rekordet och samtidigt travade riktigt fint!
Andra bra saken är att jag fick årets ungdomsstipendie på Färjestadtravet!
GÖÖTTTTTT
Dagens roligaste var nog när pappa och jag hämtade hästarna från skogshagen, där det var 1meter snö som man bara sjönk i. Pappa fick ta Muzze och lyckas ramla när han ska över den största snövallen, hästen hoppar och pappi hänger efter, HAHA rätt kul. Mindre roligt var att jag lyckades göra samma sak med Limerick, men till på köpet lyckas jag tappa grimskaftet, tur att han är så snäll att han stannade!
NU ska jag sova tror jag, för sovmorgon är inget jag har tid med på helgerna ;)
Puss
/ -Kajsa

Marsis

Dåligt bloggande av mig, fy skäms! Anledningen är att jag har extremt mycket att göra, skolan tar all tid utanför hästarna.
Helgen i Göteborg va bra, träffa lite nytt folk och lärde mig massa saker + att vi slapp svälta, kändes som vi inte gjorde annat än att äta. Lägger upp en lite ofräsch bild här nere, tips för den känsliga: TITTA INTE!
Louise drog iaf helgens bästa kommentar: Åh herreguuud så här möe vatten har jag inte sett på flera måååner! Inte konstigt att de tyckte vi var bonniga. 
 
Har tränat hästarna måndag och idag den här veckan. Pigga och glada pownisar efter en ledig helg. Ridträning för båda två idag. Muzzeer pony mahony som han kallades av en proffstränare, skötte sig väldigt bra för att vara Muzze. Limerick gick på upptäcksfärd på ridstigen, vi gick lite vilse men tog oss hem igen iaf. Blev ett varv på skogen med Emma "biffen" Ivarsson och Rain också.
Muzze började med sin nya vana förut också, stå på bakbenen på stallgången. Nytt för idag var att han även hoppade framåt. Kättingarna klarade sig faktiskt, positivt där.

Har pluggat samhällskunskp hela kvällen nu, det är sjukt tråkigt. Har gjort det här 3 år i rad nu så det borde väl sitta tycker man, men icke. Hoppas på ett lätt prov imorgon och att jag faktiskt kan något efter lite repetition.
Måste hard work worka nu framöver, har blivit kär i en tävlingsförbygel till Limen. Riktigt snygg, dock rätt så dyr men prinsen ska ha det bästa! (kan även gå att övertala pappa att betala lite på den :D )
Nej nu blir det andra avenyn innan jag ska sova min skönhetssömn och drömma om all finanspolitik och inflation!
Natti, natti
/ - Kajsa

Skit också, bilden ville inte vara med. Ska fixa den på annat vis ;) Håll uuuut!

Åhhh vilket härligt lov!

Vilken vecka det hittills varit. Inte en lugn stund typ men det är så jag vill ha det, oftast iaf.
Jobbade tisdag & onsdag på travskolan. Prova på körning och picknicktur med hästarna, mysigt värre.
Idag har jag vart ute på Lökene hos stall goop och hjälpt till, främst Martina men även lite andra skötare som hade snälla hästar att köra.
Borde packa och fixa inför resan till Gbg imorgon, kl 06.00 går tåget. Undrar verkligen om jag kommer orka upp, klockan ringde 6 imorse också, okej självvalt men ändå. Aningen plågsamt.
Nej måste ta tag i den här packningen nu, för den kommer ta tid om jag känner mig själv rätt.
Ha en bra helg också, ska jag försöka ha iaf!
/ -Kajsa


RSS 2.0