Tiden går fort när man har roligt (även tråkigt faktiskt)

Just nu är det rysligt kallt, går inte att gå utanför dörren förens man har förfrusit näsan. Dock trotsade jag kylan och åkte till stallet. Där kördes båda hästarna varsin runda. Gick rätt bra med båda två, M var liiittte pigg bara. Frös faktiskt inte det minsta, helt otroligt faktiskt. Men "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" Jag hade alltså lyckats rota fram de bra kläderna dagen till ära.
Igår var det biotajm med Emmis. Lyckat? Nja.... När cirka 20 spännande minuter återstod av filmen svimmande en tant på raden över oss, hon var helt okontaktbar och ambulansen fick komma. Tror ni vi fick se klart filmen när dramat var över? Nej vi fick ersättningsbiljetter istället. Då hade SF tänkt att vi ska gå dit och först se 2 timmar av filmen som vi redan sett för att få se de sista 20 minutrarna? NEJ TACK!
Imorgon är det nyår, fan vad fort åren går. Minns det som igår när vi stod där på torget & frös och nästan blev dödade av alla galningar som sköt raketer. Imorgon blir det bussen till skogen & alla fina killingar, kan bli lyckat :D
Känns som datorn brinner, kanske är ett tecken på att den bör stängas av kanske? Så får det bli!
Take care!
/ - Kajsa



Nyår 2008!


Körning&hockey

Jag är helt slut efter denna dag! Började med att jag steg upp tidigt för att hinna iväg till hästarna. Skulle ta bussen, var tvungen att byta efter halva vägen, men tror ni då den andra bussen kommer? Nej självklart har jag lyckats titta fel så den andra bussen började inte gå förens en timme senare. Jippie då blev det till att gå i snöstormen.
Körde L ihop med Emma och Rain, gick bra L va ganska pigg, beror troligtvis på den nya miljön som han inte är van att träna i. Fixade klart där innan jag åkte hem, duschade och åt innan jag skulle iväg på hockey. Hann även bort till stallet för att ta in pojkarna också. Färjestad förlorade, och matchen var allmänt dryg och dålig (som vanligt alltså) Enda roliga var när de hissade Jönssons tröja innan matchen, kommer ihåg när vi var små och han bjöd på morotskaka på ridskolan, lite komiskt att han själv ser ut som en morot :)
Nu ska jag lägga mig och inviga det nya duntäcket jag fick i julklapp. Imorgon blir det nog stan med mamma ett tag, kommer inte kunna köpa något eftersom att jag är pank, hoppas på en generös mamma.
Ha det!
/ - Kajsa

JUL 2009.

Så var julafton över för det här året. Stämningen var väl inte på topp direkt. Lunch och julklappsutdelning hemma först med David och hans familj. Sen åkte vi till farmor & farfar och firade där på kvällen med faster och hennes familj. Sista julen hos farmor och farfar eftersom att de flyttar till våren, lite sorligt var det allt.
I julklapp fick jag en jättesöt kofta från Bondelid, en klocka, en säkerhetsväst anpassad till kuskar, nytt duntäcke+kudde, presentkort, biokort och pengar med mera. Jag hade nog varit snällast i hela släkten iår för jag fick mest paket av alla!
Hästarna fick också många paket, grimmor, täcken och godis. Grimmorna och Limericks täcka ska nog tyvärr bytas ;) Har vart där på idag och igår, har bara gjort iordning lite fort båda dagarna men imorgon ska jag och Emma köra ihop. Får se vad Limerick tycker om ny träningskompis och ny bana, hoppas på positiv effekt iaf.
Nu blir det snart sängen, julen tar hårt på mig och jag ska upp tidigt imorgon för att hinna klart i stallet innan jag och pappi ska på hockeyn, vill ju inte missa när de hissar upp rödtottens tröja i taket!
Puss på er och ha en fortsatt bra jul ♥
/ - Kajsa


Flyttat!

Jag är fast i mitt rum, får inte gå ut för de slår in julklappar som inte jag får se dock tror jag inte de är till mig utan till hästarna. På tal om dom så var det ju flyttdag igår. Det gick bra, vi fick med oss nästan alla grejer ner och det utlovade gråtkalaset uteblev, kanske bara en liten tår kom det.
 De verkar trivas väldigt bra i stallet, det förstår jag för det är verkligen superfint och praktiskt. Sen är väl inte hagarna det mest imponerande de har skådat med de ville inte in idag när jag skulle hämta dom, vilket jag ser som positivt. L fick skor med brodd och snösulor idag, så nu är han utrustad för vintern. M fick tyvärr inga skor utan är numera barfota, skräll min hovslagare säger jag bara. Dags att byta kanske? L skötte sig jätte bra idag och det var faktiskt inga ben i luften alls, kan bero på den lilla sprutan han fick av tanten från djursjukhuset. 
Packade upp det mesta av mina saker idag, men allt får inte plats riktigt, hmmm slänga vore en bra idé? 
Rebecca och lilla Totte hälsade på oss en stund på eftermiddagen, trevligt trevligt.

Igår var det lilla julafton. Först bytte jag och Helena. Fick fem jätte söta armband i olika färger. Användes redan första dagen när jag åkte iväg till nästa tomte nämligen Emma. Av henne fick jag duntofflor. Skitbra! Använddes också första dagen då jag missade sista bussen hem och fick gå. Mina fötter var som fiskpinnar när jag var hemma vid ett inatt så då åkte dom på direkt!
Nu ska jag ta igen lite serier på tv:n som jag har missat.
Imorgon är det julafton och julstämningen är väl inte på topp direkt men den kanske kommer under natten.
Puss & Kram skumbanan.
/ - Kajsa


Muzze gilla sin nya box!

Limerick med sin transportmössa, innte jätte nöjd direkt

Måndag.

Julafton börjar närma sig jädrigt fort känns det som. Imorgon öppnas nog de första julklapparna hoppas jag iaf, för då ska nämligen jag och Helena byta samt jag och Emma. Det kommer bli fint de.
Har vart barnvakt idag hos Alva och Albin. Lek och bus hela dagen vilket gör att man är rätt död nu. Alva har ritat varsin teckning åt Muzze och Limerick som de ska ha på sina boxdörrar har jag lovat. Finaste boxarna i stallet kommer de garanterat få!
Pappa hämtade mig sen. Vi packade ner mina grejer i stallet och körde även ner det mesta redan idag, då det hade blivit väldigt trångt imorgon annars. Så nu är det i stort sett bara hästarna, några täcken och borstlådan som är kvar.
Erbjudanden om Branäs på sportlovet dök upp under kvällen, vi får se hur det blir med de planerna. Skidor är ju inte min bästa grej direkt!
Nu ska jag sova, ingen lång sovmorgon imorgon inte!
/ - Kajsa


Söndag.

Snart är det natt och jag borde sova, men eftersom det är lov kan jag göra det imorgon. Har vart på Bergvik idag med syster. Vi köpte julklapp till mig :) Den blev bra så nu är jag garanterad en bra julklapp iaf! Köpte även lite till mig själv, en tröja från Mq och vantor & lite smycken på H&M. Där höll vi på att bli helt galna av alla röda lappar som fanns överallt. Affärerna kan verkligen lura folk genom att sätta små röda lappar på allt.

Stallet sen, L är lite lagom nöjd med sin nya granne. Han skriker på honom lite väl ofta tror jag han tycker. Annars var det bra med dom, genomförde en tredje operation på Muzze där det har spruckit lite vid hoven. Nu är jag expert på det! På tisdag flyttar vi..... Ujuj har en känsla av att jag kommer grina sönder mellan Molkom - Färjestad.
Imorgon startar Piercing på Färjestad, vill nog åka dit men jag får se. Ska kanske besöka Alva och Albin också.
Just det igår var jag ju barnvakt åt Samuel och Herman. Vilka godingar. Herman hade lärt sig säga Kajsa så det fick jag höra ett par gånger innan han skulle sova. Samuel ville gå och lägga sig innan Robinson var slut så då hade jag hela kvällen att underhålla mig själv. Skulle se Flickan som lekte med elden, smart val där. Efter ett tag hörs ett brak och Samuel kommer ur sitt rum, fast han är inte vaken utan går i sömnen. Hjälp vad läskigt ska jag lova, efter typ fem minuter av irrande överallt i huset så gick han och la sig igen. Men då var jag rätt uppskrämd och vågade inte titta mer på filmen så då fick det bli Vi hade iallafall tur med vädret igen, lite mer lättsamt :D
Måste nog ändå sova nu!
PUSS
/ - Kajsa

Två blå ikeakassar.

Jag håller på att packa ihop mina hästars liv i två stora blå ikeakassar, det känns lite sorligt att göra det faktiskt. För även om det ska bli skönt att ha dom närmare, bra kunde ta cyklen ner och inte vara så beronde av andra så kommer jag sakna Molkom enormt mycket, inte minst Helena och faktiskt även Henkan lite. Alla våra fina stunder i stallet då vi kan skratta åt allt och alla för att i nästa sekund bara kunde stå helt tysta och förstå vad den andra tänker. Usch nu började tårarna rinns som floder också.

Igår var jag på möte med travskolans ledare. Nu till vårterminen ska jag få vara helt ansvarig för en grupp tillsammans Issa och Louise. Lite skrämande eftersom det är ju då mitt fel om inte barnen lär sig något men det ska nog kunna ordnas. Kommer kanske är få jobb som funktionär när det är trav. Pengar,pengar,pengar ropar min lilla hjärna!
Måste nog fortsätta att tänka på gamla fina minnen ett tag till (vilket också innnebär typ att jag kommer kunna fylla badkaret med mina tårar)
Värt att tillägga! det är JULLOV!!!!!
/ - Kajsa




  
 


En eftermiddag i stallet.

Kort skoldag idag med ett oförberett prov i engelska. Gick nog inte så bra, har så svårt för saker jag inte får träna på i engelskan. Åkte till stallet sen och spenderade hela eftermiddagen där. Började rensa bland alla mina saker, kom underfund med att jag har en hel del saker som jag inte ens använder. Slängde ganska mycket gammal skit som aldrig används. Smörjade även iordning all utrustning och tvättade lite selunderlägg. Bäst att ha lite ordning på grejerna nu när vi ska flytta.
Prövade även att släppa ihop M&L idag, gick oväntat bra. Lite skrik men annars helt lungt tills jag skulle ta in dom. Då fick L en spark av storebror, han ville ha maten i fred.
Imorgon är det skola, sista dagen och det känns UNDERBART!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Borde gå och lägga mig eftersom jag alltid försover mig en liten kvart varje dag, har dock inte missat bussen en enda dag. Rätt så tur det lovar jag er!
Take Care
/ - Kajsa



Hermanos! ♥


Lyckad bowling?

Min hjärna har nog tagit jullov redan, bra eller dåligt vet jag inte orkar inte ens bry mig om skiten. För skit är var det är, ingen lyckad skoldag resultatmässigt direkt. Dåligt betyg på biologiprovet och idrottsläraren tyckte jag var bedrövlig på bowlingen. Okej kanske inte var min bästa omgång direkt men Ska man säga så som lärare egentligen?
Till min stora glädje kunde jag inte göra spanskaprovet på onsdag, hade kunnat få göra det på torsdag men då måste jag plugga vilket inte jag inte är så motiverad till så det får ligga där och vänta tills efter lovet.
Lite mindre roligt är att mina paljettights och tröjan jag köpte till nyår inte passade, allt för förstort plus att tightsen var extremt obekväma. Så nu gäller det att hitta nya, av erfarenhet vet jag att det inte är det lättaste.
Muzze hittade en ny godsak idag; CLEMENTIN han testa för första gången idag, han smackade länge och väl och såg rätt nöjd ut.
Nej nu måste jag duscha!
/ -Kajsa

Bad

Usch vad dålig jag är på att blogga nu förtiden, har så mycket annat intressant för mig så det hinns inte med helt enkelt. Geografiprovet i torsdags gick sämst, Gud hade inte lyssnat på mig tror jag för alla frågor var svåra sen fick jag hjärnsläpp och gick därifrån istället.
Alla mina julklappar är färdig köpta också, jag och mamma var på stan igår så då fixade jag de som var kvar. Skönt för då har jag en sak mindre att tänka på.
Idag har jag sovit bort halva dagen sen åkte jag till stallet och tog en träningsrunda med Limerick. Tung backträning blev det, lite svårt att köra just nu när det är fruset i marken. När vi kom in hände det en liten olycka om man säger så.....
En vecka kvar i skolan, det klarar jag nog förhoppningsvis. Tre prov är kvar innan det är LOV!
Under lovet ska hästarna flytta, vi flyttar tillbaka till Färjestad igen efter typ tre år hos Cederins. Känner att jag inte har tid eller ork att åka 2,5 mil tur och retur varje dag, så det blir nog bäst så här även om det är lite motvilligt att lämna ett så fint ställe.
Nu blir det sängen, måste ladda inför bowlingen med klassen imorgon, ska spöa skiten ur dom med mina knep som bowling master EP har lärt mig!
PUSS
/ - Kajsa

Bra dag!

Misslyckat försök till julklappsshopping, blev inte ett dugg köpt idag. Fick skynda iväg till klippningen istället som blev bra, inte så stor skillnad och det kan vara skönt ibland. Har iallafall fått lite ideér till de flesta utom lillebror som är extremt kräsen, fast bara det är tillsräckligt dyrt så duger det nog.
Hann ut och köra Limerick en sväng också, men det var rejält mörkt så den fina reflexvästen och ficklampan var med. Hästen är dock iskall och struntade i att det var mörkt han sprang på som vanligt, kanske lite mer gas på hemvägen.
Geografiprov imorgon, jag kan nästan allt och hoppas på att de frågor som inte har fasnat inte kommer med på provet helt enkelt. Måste nog läsa igenom och kolla frågorna en gång till innan jag ska SOVASOVASOVA!
Duschen väntar sen geo..... blääääää!
/ - Kajsa








Livet från den ljusa sidan.

Det går bra nu kompis, det går bra nu! FAKTISKT! Geografin börjar sätta sig, eftersom det bara var instuderingsfrågor man skulle kunna och jag fick ett halvt poäng från alla rätt på samhällen.
"- Oj, gör det något om jag var ett poäng ifrån?" Nej Emma det går bra, du klarar dig ändå. Sorry men Kerstin började nog fundera på om du var galen eller nåt.
Hade även en trevlig diskussion med en annan person i klassen på samlektionen. Han lever typ i drömmarnas värld, enligt mig, och tror att allt löser sig bara för att man får ett fint namn på en skola i sitt cv. Jag har lärt mig att livet är svårare än så!
Har även lärt mig att man ska ta saker i rätt ordning, och det har jag faktiskt gjort den här gången, fast nu är det de jobbiga bitar kvar att fixa men det måste göras för min egen skull, det vet jag.
Borde sova, men är inte trött, ja inte nu iallafall fast varje morgon är en plåga att dra sig ur sängen. Brukar sova en extra kvart och resultatet är snabb sminkning och uppsättning av håret (som imorgon ska få en välbehövlig snaggning)
Take care ♥
/ -Kajsa

Måndag

Har nu under kvällen konstaterat att geografi är det tråkigaste ämnet i hela världen, coroliaskraften & ökenklimat är inte direkt mina favoriter så därför jag som jag brukar nu förtiden; pluggar i sista sekunden. Jag tänker bara jag klarar mig alltid ändå (och så blir det nästan alltid också) Gjorde likadant med biologin och med lite chansningar och tur kan det bli ett riktigt bra resultat.
Dålig idrottslärare har vi också, idag tyckte han att jag skulle springa på löpbandet. Nej tack sa jag och förklarade att jag varit (döds)sjuk i en vecka, då blev han sur och muttrade något. Gubbgrinig i bött är han!
M & L hade satsat på lerinpackning av ben och mage idag, väldigt snygga båda två.
Känner mig aningen stressad över att ingen julklapp ännu är inhandlad, jag som alltid brukar vara klar i tid. Fast på onsdag ska jag på stan en sväng innan jag ska klippa mig och då kan det nog bli några om jag har tur.
Nu ska jag nog gosa ner mig i sängen med min gosekisse och kanske tvinga mig igenom kapitelet i geografiboken.
puss!
/ - Kajsa

Söndag, och jag är tillbaka

Just nu har det blivit väldigt lite bloggande och den hemska sanningen är att jag skiter i det. För livet har gått in i en sån där jobbig period tror jag, då allt känns meningslöst och tråkigt. För mycket plugg som jag bara inte orkar ta tag i och massa jobbiga idéer jag får för mig hela tiden. Men nu ska jag ta tag i det igen och sluta tycka synd om mig själv!
Idag har jag vart i stallet nästan hela dagen, det var ett tag sen nu. Körde Limerick, backträning blev det och han tyckte nog jag var lite för hård emot honom men ska han bli bäst så ska han vara vältränad! Han var dock rätt piggelin vilket uppskattas.
Väl hemma igen har det blivit biologi plugg i fyra timmar, jippie. Hur dum får man vara som väljer biologi? Det är sjukt tråkigt, men egentligen kan jag det eftersom mesta dels är repition från tidigare år. Imorgon är det prov, jag ska inte säga att jag kommer få IG för det får jag aldrig men det kommer nog inte bli ett resultat som går till historien som det bästa iaf.

Har lite saker att ta tag i till veckan, plugg och lite fix till hästarna, bland annat nya skor till båda två.
Nu ska jag plugga lite till innan jag ska sova och drömma fina drömmar om storhäst löp på solvalla.
/ - Kajsa

Frisk! (nästan iaf)

Jag får gå till skolan imorgon. Ska bli så skönt att slippa gå och dra hemma en hel dag till utan att få göra något alls. Lärarna kommer dock få prata högt eftersom att jag är halvdöv på ena örat!
Började plugga till biologi provet ikväll som är på måndag, aningen sent kanske. Nu lär jag få spendera hela helgen framför de böckerna, inte kul.
Nej nu är det dags att sova.
Godnatti
/ -Kajsa

Min pappi är bäst!

Jag ser ljuset som Skorpan i bröderna lejonhjärta säger. För nu börjar allt se lite bättre ut med mina sjukdomar. Har känt mig väldigt mycket piggare idag, trots att morgon började dåligt med hostattacker och fastklistrade variga ögon. Är fortfarande typ döv på det sjuka örat, övriga familjen tyckte volymen på tv:n var lite för hög på desperate housewifes förut. Imorgon tänker jag följa med till hästarna tror jag, saknar att få gosa och fixa hos dom. L:s vinterträning började ju inte så bra, han får väl ta igen det när jag är frisk.

Måste bara hylla min pappa lite också. För denna vecka jag har varit sjuk har han varje dag åkt upp till Muzze och Ludde och gjort iordning där. Han bryr sig inte om han kommer hem sent på kvällarna och han klagar inte, för man sviker ju inte sina kompisar brukar han säga. Det betyder väldigt mycket för mig, för då vet jag att han alltid finns där om jag inte har möjlighet att åka dit ♥
Släppte en liten bomb när vi satt och åt förut, har funderat på det ganska länge nu och det känns som det kommer bli bäst för nästan alla om det blir så. Ska tänka på det ett tag till och kolla upp grejen innnan jag bestämmer mig helt!
Ha det bra!
/ - Kajsa


RSS 2.0