Ny diagnos!

Imorse blev det återbesök hos doktorn. Dagens nya diagnos var öroninflammation. Tar det aldrig slut? Jag har nog haft allt utom magsjuka snart. Har iaf fått penecillin nu så det hjälper förhoppningsvis ganska snabbt. Ögonen börjar faktiskt bli bättre efter att jag har kokat vatten och tvättat dom med!
Orkar inte ens tänka på hur mycket jag har missat i skolan den här veckan.....en hel del skulle jag tro. 
Ikväll startar Hubbub och Piercing på Färjestad, jag får nöja mig med ATG live här hemma för att inte smitta ner någon med alla mina sjukdomar.
Svårt att underhålla sig själv hela dagarna, några tips på vad man kan göra när man är sjuk?
/ - Kajsa

Söndag.

Jag är inte död, jag mår bara inte på topp. Så här sjuk som jag har varit nu den här veckan har jag nog inte varit på flera år. Började ju med feber, ont i halsen och huvudet på onsdagen sen fortsatte det bara med svullna läppar, mer huvudvärk och obeskriviligt ont i halsen. Var hos doktorn i fredags, de tog halsprov och blodprov för massa olika saker. Det visade sig att jag har en virusinfektion och dåliga värden som tyder på att en inflamtion är på G i kroppen och nu mina kära vänner har denna inflamation troligtvis visat sig; I mina ögon. Det rinner, svider och kliar + att dom är röda också. Kan inte någon väcka mig när jag är frisk igen?

Har ändå vart lite piggare lördag-sönndag, så mitt rum har fått en liten makeover. Nya gardiner, julstjärna och ett nytt databord eftersom jag kraschade mitt andra (som var gammalt och dåligt) Så nu är det nytt och fräscht här inne, blev väldigt mysigt. Just det fick upp lite andra tavlor också, bland annat Pebblys vinnartavla från Oaks.
Önskelistan till tomten (läs mamma & pappa) är nästan klar, önskar mig bara jätte tråkiga men nödvändiga saker. Alva 5 år har lärt mig att man kan faktiskt inte få allt man har kryssat för i tidningarna, så vi får väl se vad de väljer.
Igår syndade jag och tog mig ur karentän för några timmar. Följde med pappa upp till hästarna. Vi hade pusskalas för det var länge sen jag var där. Mina fina killar, jag saknar dom i massor. Det ända positiva med att vara borta ett tag är att jag ser hur de har växt, L har blivit så hög och tyvärr tjock, Muzze med, men det är ju ledigt så det är väl ok antar jag.  
Nu ska jag knarka i mig några ipren och lägga mig igen. JAG VILL BLI FRISK NU!
KRAM
/ - Kajsa

Nära döden.

Jag är sjuk, över 39 i feber. Det suger. Snart dör jag nog.


Hard work work.

Nu är min arbetsdag slut. Skola, garderoben på travbanan och sen tavelmakare, fina grejer det!
Hade löjligt lätt samprov på FN förut, (kanske bara jag som tror att det var enkelt så får jag jätte dåligt betyg sen) Efter skolan var det garderoben på travbanan som gällde, ganska tråkigt att behöva vara övertrevlig och social mot aningen jobbiga människor som glömmer saker i fickorna och tappar bort nummerlapparna.
När jag sedan kom hem därifrån hade jag en liten paus. Såg Hubbub på datorn, som startade på Åby ikväll. Diskvalificerades för passgång som tvåa, men han var riktigt bra efter att ha tagit en rejäl galopp redan efter 350m och gått ikapp igen. Läste på Gooparnas hemsida att banan inte passade honom riktigt idag, hoppas det är hela förklaringen.
Nu ikväll har jag suttit med konstruktionen av vinnartavlorna till höstmötet på söndag. Det var inte alltför enkelt med papper, bilder, saxar och lim överallt. Fast nu är alla fem klara och jag tycker de ser ganska proffsiga ut ändå. Är väl alltid någon som kommer klaga över dom och då jävlar kan de göra sina tavlor själva nästa gång!
Har studiedag imorgon, såååå skönt med lite långhelg, det behövs!
Kram
/ - Kajsa

Reporter?

Idag har jag vart ute på Lökene gård i Kil för att intervjua Martina som sköter Pebblan, gick jätte bra faktiskt även om jag inte känner mig helt bekväm i sitsen som journalist. Antar att man måste träna lite först. Fick även lite bilder på Pebbly, som gillade att posa men inte i mer än typ 5 sek så helt lätt var det inte att få bra bilder. Slänger in en bild på radarparet!
Har pluggat till samprovet som är imorgon, verkar löjligt enkelt. Jag börjar fundera på om jag har missat massa fast det tror jag i och för sig inte.
Nu ska jag sova för imorgon är det upp tidigt, sista dagen för veckan sen tar vi helg!
HA DET BRA!
/ -Kajsa


På textkommunikationen.

Usch och fy, jag steg upp tidigt imorse för att kolla om läraren hade svarat på smset. Nej inte då, bara att gå upp och göra sig klar för att åka till skolan.
- Ska du verkligen vara här? Är det första jag får höra.
Åhhhhhh så irriterande jag hade kunnat vart hemma och sova lite extra. Har ju ändå inget att göra här i skolan så jag får sitta här och leka med massa annat. Onödigt? JA!
/ - Kajsa


I´m alive!

Har inte uppdaterat på ett tag nu, beror på att jag i fredags var halvt handikappad pga. svinsprutan. I helgen nu har jag vart iväg på möten i Sthlm med massa folk från hela Sverige, handlade självklart om ponnytrav. Rätt rolig helg, man får sig en hel del tankeställare om vad en del håller på med egentligen!

Att gå upp till skolan imorse var aningen segt, har inte vart någon sovmorgon den här helgen direkt. Kom upp och hade min kära biologilektion. Sen mötte jag upp Emma för nya äventyr, vi käkade lunch i sundstas matsal. Inte någon händelse som kommer gå till historian som den bästa, Sveriges längsta kö för dålig & äcklig mat i en omysig matsal, hur står ni ut sundstafolk?
Borde plugga till samprovet, som till min stora glädje blev flyttat till på torsdag. Det tackar nog mitt betyg för skulle jag tro.
Har även avmaskad pållarna idag. Muzze var väl lite lagom glad att få en stor spruta intryckt i mungipan med äcklig pasta i. De fick i sig skiten iallafall och bör nu vara fria från maskar i magen ;) (inte för jag tror de har det men in case of lixom)
Nu blir det sängen (är ju redan där men) får se hur det blir med textkommunikationen imorgon, ska eventuellt jobba hemma, beror på om/när min lärare svarar på mitt sms (första gången i hela mitt liv jag smsar en lärare)
Imorgon är en ny dag, tänk på det!
/-Kajsa


Svinisimmun!

Jag tog svinissprutan idag, det känns kan jag lova. Hade jag en yxa nära sängen skulle jag nog inte ens tveka att hugga av mig armen. Mår illa och fryser också, fy fan!
Sen är jag lite deppig för iphonen också..... har fått igång den och så nu men jag vet inte om jag vill ha den. Usch det låter så hemskt men det är med touch och inga knappar va inte riktigt min grej. Vågar nog inte säga något till pappa än heller, kanske bara behöver vänja mig lite?

Skoldagen var nog mest präglad av sprutjävlen. Tittade på uppvisning för niorna som eventuellt ska börja på tingvalla nästa år, den var hmm.. helt ok.
Kände mig lite invalid med en arm i stallet förut, men det gick och M blev hyfsat ren faktiskt.
Ska dra en movie och deppa tills övriga familjen kommer hem vilket borde bli ganska snart ändå.
puss på er!
/- Kajsa


Dagens...

Min i-phone har nu kommit!!!! fast jag kan inte använda den än, abonnemanget kommer inte förens om fyra dagar ungefär. Har fingrat lite på broders, vet inte vad jag tycker egentligen mer än att jag kommmer få vara livrädd att tappa den jämt och ständigt.
Jag & Helena var på stan efter skolan idag. Köpte ett par mörkblå chinos från peak, en lång t-shirt från åhlens och ett linne från sisters, ska dock lämnas tillbaka eftersom det var ett långt linne och jag ska ha ett kort (märkte inte detta i affären) Bortskämd skitunge sa pappa när jag kom hem och ville ha betalt för halva brallorna. Han kan skylla sig själv, jag var fan inte bortskämd direkt när jag ploppa ur magen så det är nog hans eget fel!

Vi tog bussen till Helena, jag gick ut till hästarna och hon in till huset. Fixade klart allt där innan pappa kom och jag fick köra ner till stora vägen :D
Borde plugga lite sam också, prov nästa vecka och jag kommer inte kunna läsa i helgen eftersom jag ska till Sthlm på möten då. Får nog bli det innan jag ska duscha och sova!
Kör på en liten dagens också!

Dagens..
Bästa: VG+ på matteprovet satt inte helt fel!
Sämsta: (även morgondagens) svininfluensa spruta som alla blir sjuka av och jag ska ta den imorgon.
Klädsel: sammtetstights, långt linne, jeansskjorta och en kofta.

/ - Kajsa


Åhhh vilken härlig dag!

Idag har jag: 
• Vart på äckliga älvkullen och haft biologi, där fanns nya stolar som var sköna för röven att sitta på i 2,5 timmar!
• Ätit lunch med de söta killingarna Sandra & Ida, vi hade en trevlig stund!
• Spelat volleyboll på idrotten, gick sämst & jag blev förbannad!
• Smygätit choklad på spanskalektionen!
• Pussat & fixat M och L!
Ett litet urval från dagen. Inte bäst, inte sämst.
Snart ska jag krypa ner under täcket, kunde inte somna inatt så jag antar att det kommer märkas imorgon.
 ♥
/ - Kajsa


Söndag.

Skam den som ger sig säger jag bara. Satt i 45 min för att få på sista avsnittet av ensam mamma söker på datorn, I know lite nördigt men jag är bara så fast. Tillslut lyckades jag iallafall och fick avnjuta det underbara avsnittet.
Sov bort halva dagen, vaknade någon gång vid tio och orkade knappt öpnna ögonen, sov ett par timmar till helt enkelt. Resultat av det är att jag inte kan somna nu istället, inte så bra.
Pappa och jag va hos hästarna förut, tog en promenad med dom. Mötte Barizos hundklubb, blande känslor från M&L även från hundarna tror jag. M blev lite depp när vi kom tillbaka och hans bästis skulle åka på semester(?) Nu har han ingen kompis att bestämma över längre, han såg faktiskt ledsen ut på riktigt!
Imorgon är det lång dag med biologi, idrott och spanska, känns inte så lockande med ny vecka.
Jag tror jag ska försöka sova nu, ha det bra!
/ - Kajsa

BC-finaler.

Mätt och belåten efter middag bestående av hemmagjorda hamburgare, pappa är faktiskt inte så dålig på att laga mat.
Fin dag. Pebbly slutade tvåa i BC-finalen. Viola Silas var lite för bra idag för att det skulle gå att slå henne, körde lite för sakta ett varv för att sedan gasa i bött sista 500. Inte så konstigt att lilla Pebblan inte riktigt hann dit. Sista starten för henne iår, 1 805 500 kronor insprunget på 12 starter. Det är grymt bra!
Fick se massa andra fina hästar också, Red Hot Dynamite vilket monster!
Skulle bara blunda och vila ögonen en stund på hemvägen, slutade med att jag somnade i en och en halv timme, fint de!
Ska dra mig mot tv:n för att se om det finns något att titta på, blir en lugn kväll hemma även om jag kanske hade velat göra något annat.......
/ - Kajsa


PEBBLY


Helg.

Körde en liten spa-kväll i min ensamhet, mysigt även om jag kanske hade kunnat lyxa till det lite mer... Blev iallafall en ansiktsmask och ett bad med massa badolja i så nu är min hud helt babylen. Lyckades äntligen se ett helt idolprogram (första gången iår) Tycker Tove va extremt bra så nu halvligger jag i sängen och lyssnar på hennes låt.
Tog en liten promenad med Limerick förut, hans mage är uppsvälld som en ballong. Blev bättre faktiskt, även humöret steg på skalan. Imorgon åker vi till Eskilstuna på BC-finaler. Kommer bli grymt! Pappa gick runt och refererade loppet förut, lite olika versoner men slutar alltid med Pebbly seger! Hoppas för allt i världen att han har rätt!
Vad har ni för er i helgen? Själv har jag bara tänkt att ta det lugnt efter en krävande skolvecka, måste nog plugga in lite spanskaglosor men det ska nog gå bra med min nya studieteknik ;)
Ha det bra i helgen♥
/ -Kajsa

                                          Såhär gosigt har jag det i min säng nu! ;)
                                          


Snööööööööö.

Min plan sket sig, det blev inget plugg under föreläsningen för den var riktigt intressant faktiskt, tro det eller ej. Geografiprovet gick nog ändå helt ok, läraren kollade de frågor jag var osäker på och de var rätt! Lite gissningar hit och dit även små vita lögner funkar alltid på prov.
Kom nyss på att jag glömt bestämma kläder tills imorgon vilket betyder att jag måste gå upp en kvart tidigare annars är det 99,9% risk att jag missar bussen och därmed engelskaprovet (inte å dum idé egentligen ju)
Nej nu ska här sovas.
pussar ♥
/ -Kajsa

Jag har en plan.

Jag har geografiprov imorgon, det kommer gå så fruktansvärt bra.... inte. Det är så ointressant så jag skiter bara i det. Planen är att smygläsa under den tre timmar långa föreläsningen som är i aulan, borde funka?! 
Igår hade jag utvecklingssamtal som det så fint heter och för en gångs skull handlade det inte bara om hur duktig och ambitiös jag är. Nej den här gången var det mest klagomål på folket runt om kring och även på lärarna, som min fader så fint uttryckte det; dagis för äldre ungdomar, ja fin beskrivning av min klass.
Slutade tidigt idag, åkte och pussade på mina killar, det var mysigt. Mindre mysigt var det att cykla i snöstorm från bussen i vårjacka, imorgon åker vinterjackan fram!

Längtar till helgen för då ska vi till Eskilstuna och se Pebbly göra debut på v75 och göra ett försök att slå obesegrade Viola Silas. Är lite sugen på att ta en fika på stan på fredag efter skolan, den som är intresserad att göra mig sällskap kan ju höra av sig....
ska återvända till böckerna nu och trycka in allt om vatten i skallen, usch&fy&blä.
/ - Kajsa




just det fick skolkorten idag, ska man skratta eller gråta? Kanske kan scanna in dom i andra datorn så ni får se eländet!

Vintervila.

Kändes som det var dags för en liten update nu kanske. Jag har haft fullt upp ett tag här och då har inte bloggen känts som det viktigaste att prioritera faktiskt. Lovet förra veckan blev riktigt bra, Stockholm med Emma var väl en höjd punkt, där inhandlades lite nytt till garderoben (som rensades i fredags) Igår var jag och Helena på Bröllopsfotografen den var rolig och värd att se!
Nu ikväll gjorde Muzze och jag sista starten för iår, vi blev först utan pengar på en helt ok tid med tanke på förhållandena. Regnet har höst ner i stort sett hela dagen och banan var 2sek tung. Börjar kännas som jag har gjort mitt inom ponnytravet snart också, det börjar bli dags på allvar nu! Fast ett år tänker jag fortsätta och då ska min lilla pussgurka ( vi hade pusskalas förut) L visa att han kan också. M har gjort det bra iår ändå, vi har inte blivit diskade en enda gång iår (första säsongen utan tror jag!!!!!)
Nu är det vintervila som gäller ett tag framöver, utan skämmas kan jag säga att det ska bli otroligt skönt. När det blir lite tid över ska jag sätta mig ner och planera för vinterträningen, för den ska iår bli TUFF! Mina killar ska vara biffar när de kommer ut igen i maj!
Har två prov den här veckan så förvänta er ingen uppdatering :p
Take care
/ Kajsa


RSS 2.0