Trött...

Nu är det snart dags för sängen. Jag är über trött och bara längtar efter att få gosa ner mig i mitt duntäcke. Funderar på att svara på frågorna om mig själv som skall sättas upp på travskolan, vi får se om det får bli ett litet projekt i sängen innan jag slocknar.
Gick upp tidigt för att vara söndag. Åkte till stallet för att rida M & köra L. M fick gå ihop med Flora och hästen med det coola namnet; Kapten Morgan, han gillade att få springa ihop med en stor hela tiden (tror han själv känner sig lite större då) funkade bra på stallgången idag också, med andra ord inga trasiga kättingar.
L gick en tur med Rain, ja Emma och jag kommer iallafall ha vältränade hästar till våren. Frågan är hur bra funktion våra fingrar kommer ha efter alla dessa turer i 15 minusgrader?
Tog en promenix hem också och hann precis hem till prix d`amerique, gick dåligt för svensken. Som vanligt då med andra ord, för det brukar faktiskt aldrig gå bra för Sverige utomlands, spelar ingen roll vilken sport det är.
Nej nu ska jag sluta med mitt tjat om alldeles för mycket häst (beror på att jag verkligen älskar det jag håller på med just nu)
Puss, hoppas ni får en bra vecka!
/ - Kajsa


Lördag.

Jag hade som vanligt lovat att sova tidigt ikväll, ni tror det funka elr? Nej som vanligt alltså.
Har haft en rätt lång dag om man säger så. Travskolan och lektion 9 imorse. -20 grader ingen bra idé att ta med 5 barn ut och köra i så de fick hålla sig till stallet idag, ja de var lite lagom besvikna.
Fixade åt mina hästar innan pappa kom och hämtade oss. Vi åkte och hälsade på farmor på sjukhuset, usch inge vidare. Jag gillar inte sjukhus och särskilt inte avdelningar med massa olika rum, där folk tillråga på allt har dörren öppen så man bara måste kika in lite diskret.
Nu under kvällen var jag ju bara tvungen att se finalen av robinson, som inte var speciellt bra men är man nörd så är man. Har inte haft någon större lust att hitta på något, dels för att jag är supermegatrött och för att jag är osocial.
Just det hoppade upp på Limerick förut, ryggen hade faktiskt samma form som innan, det var positivt. Imorgon blir det tidigt igen, ska rida och köra innan tv:n måste på 15.30, prix d`amerique missar jag inte!
Nu somnar jag snart sittande framför datorn, måste bara berätta att häromdan somande jag innan jag hade släckt en lampa i mitt rum, då snackar vi trötthet eftersom det är omöjligt att sova om det inte är mörkt.
/ - Kajsa


Jag vet vart mina kusktalanger kommer ifrån....

Japp nu vet jag. Igår fick jag beviset att det finns ytterligare en talang i familjen, nämligen PAPPA!
Igår var det dags för hans julklapp, tandemkörning på banan med okänd kusk bakom. Jag åkte ju dit direkt efter skolan och fixade mina hästar. Sen kom pappa dit vid halv sex, nervös var han fast det ville han inte erkänna. Tio över sex åkte han ut från stallet med Stina bakom sig. Då trodde han ju självklart det var hon som skulle köra med honom, men icke. För när det närmar sig defilering kommer Björn Goop och hoppar upp bakom. Gissa om han var nöjd?
Mindre roligt var att Muzze tog tredje kättingen på mindre än två veckor, fick sån fart att han satte sig på arslet och låg på golvet. Som tur var verkade han osakdd på idag och igår.

Har jag nämt att tisdagar är veckans cpdag som Emma valde att kalla den. Massa lektioner, knappt vanliga raster och typ ingen lunchrast heller. Till råga på allt är det knökfullt i stallet denna underbara dag också, jag som gillar att vara själv där och kunna göra som jag vill.
Blä nu ska jag sluta klaga och ta en dusch för att sedan krypa ner och glo på andra avenyn.
KRAM!
/ - Kajsa


Storkusken!

Pappa & Björn

Galen unghingst (läs Muzze tio år är dum i huvudet)

24/1-10

Ännu en helg som gått i rasande fart. Har hunnit med väldigt mycket måste jag säga.
Min lektion i lördags gick bra, snälla och okomplicerade barn. Ja de flesta av dem iallafall.....
Städade även mitt rum och gjorde alla veckans läxor i lördags, gött att slippa den vanliga söndagsångesten då vanligtvis alla läxor väntar. Blev en spontan ommöblering av rummet också, blev bättre än innan.
 Idag har jag vart hos hästarna nästan hela dagen. Tog den vanliga söndags ridturen med Muzzemannen och körde sedan Limerick. M blev lite väl trött och skulle nog må bra om pälsen rök den här veckan. L sprang på rätt så bra, fick lite mer fart när Marie kom förbi med sitt varmblod.
Funderar på om det är dags för lite massage för dem båda, får ringa Sara någon dag.
Tänker ta en tidig kväll, känner mig väldigt trött nu. Tagga till för en ny vecka, jaja bara tisdagen är avklarad börjar nedräkningen inför helgen igen!
Puss!
/ -Kajsa


Friday

Jag är trött och lite nervös inför morgondagens lektion med "mina" nya barn. Känns inte alltför lockande att gå upp 8 på en lördag men nu är det bara att vänja sig!
Har kört båda hästarna idag. Muzze fick raketfart när det kom hästar förbi på rakbanan, då sladdade vi i kurvorna hela vägen hem. Limen fick gå med Rain och kändes pigg. Börjar bli lite lockande att testa dom på rakbanan, men jag ska nog hålla mig ett tag till iaf.
Sprang även upp till ridskolan och tittade när alva red, slutade med att jag fick leda det lilla krutpaktet, som knappt är större än en hund.
Nej nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon.
Trevlig helg!
/ - Kajsa

Vissa har marginalerna på sin sida!

Till en början måste jag tacka gud och samtidigt gratta Helena till att "lilla" Jidde klarade mätingen med två millimeter. Här snackar vi marginalerna på rätt sida iaf! Nu laddar HK för derby 2010.
Pappa säger att enda gången jag kommer till Jägers är när Pebblan ska starta där. Vi ska nog visa honom. Vill inte Limerick springa har jag en reservplan; Ridponny/barnponny. Rebecca kom ner och red idag igen och det gick superduper bra. Vi testade lite trav idag och han springer som han aldrig gjort annat, duktig kille ♥
Imorgon är det körning av båda två som gäller, wiho det kommer gå undan har jag en känsla av!

Lång skola med lite av varje. Hatar vissa i min klass, synd om de skulle råka läsa det här vilket är en väldigt liten chans men ändå. De kan vara gryyyyyyymt störande i vissa lägen!
Har kollat lite transporter nu under kvällen, hittade snygga här i Karlstad så pappa skulle ringa imorgon. Skulle inte sitta fel att ha ett eget!
Trisse har gosat ner sig i min säng, funderar på att göra honom sällskap och läsa lite i min bra bok. Låter lockande, så får det nog bli.
Imorgon är det fredag och det gillas starkt :D
/ - Kajsa


De har Gud på sin sida!

Förresten tog Björn Goop 6 segrar på Åby ikväll, det är sjukt bra. Japp han är min "idol" :D (efter Peter Cederin förstås!)

Lilllördag!

Mitt långa fina inlägg som jag suttit med ett tag försvann, jippie. Får bli ett kort istället!
Värdelös dag i skolan.
Jag är fortfarande stolt över min prins, ni kommer för höra det ett tag framöver kan jag lova!
Gjorde ett halvsvårt spanskaprov förut, några gissningar men ingen katastrof.
Jag fyndade på monki, två tröjor och ett diadem, 82.50 gick kalaset på. Här snackar vi budgetshopping!
Pappa hjälpte mig med hästarna förut, så det gick i raketfart idag.
Har fixat alla veckans läxor och det känns "jämt göööör bra"
Har haft låååååång sovmorgon så nu kan jag inte sova!
Men jag tänker give it a try, kanske blir lite läsning i min bra bok, alltså inte huckelbery finn på engelska!
Take care!
/ - Kajsa

Limerick ♥

JAG ÄGER VÄRLDENS SNÄLLASTE (nästan iaf) PONNY ♥
Min goding Limerick skulle testa att ha sadel på sig för första gången idag. Longerade lite i paddocken och det gick väldigt fint, då ringde jag min supervän Rebecca. Hon kommer ner och hjälper oss lite. Vi hängde lite samtidigt som vi gick. Sen vare bara att slänga upp R på ryggen, ponnyn går som han aldrig gjort något annat i hela sitt liv. MIN SKRUTTEPLUTT. Tänk det är jag som har lärt upp honom så han blivit snäll :D
Han gjorde min dag om man säger så!

Har haft en grymt jobbig skoldag med hundratals (läs 5) plugglektioner. Det var inte kul. Belöning blir att börja 12 och sluta 13.10 imorgon. Ska ju dock göra spanskaprov 15.30 och det känns rätt ovärt men bäst att få det gjort nu när jag har pluggat så mkt.
Nu blir det sängen och drömma lite sweet dreams!
/ - Kajsa


Duktig kille!!

Femkilometer är döden!

Dåligt bloggande ett tag igen, har varken tid eller ork. Vissa dagar har jag faktiskt inte ens haft datorn på, vilket jag ser som något positivt att klara sig utan den ett par dagar är inga fel.
I skolan är det nu alldeles för mycket småsaker som ändå tar tid att lära sig, det suger för att just nu skulle jag egentligen behöva läsa både spanska, geografi och samhällskunskap. Som ni märker går det inget vidare eftersom jag sitter här.
Hästeriet går riktigt bra för tillfället, pigga och glada hästar. Träning denna vecka kommer bli väldigt begränsad då jag slutar sent typ varje dag pga. det nya underbara vårschemat, ja sommarlovet ska komma som en befrielse som Peter Lind sa. Va kvar på travet en stund förut, jag & Emma roade oss med att mobba alla "snygga" kuskar vid staketet. Underhållande sådär på en måndagskväll.
Just det sprang 5 km på löpband förut, min kropp är dödens och risken att jag inte kommer upp imorgon är väldigt väldigt stor.

Nu ska jag läsa igenom samhällen och be till Gud att Kerstin inte ger oss ett läxförhör imorgon, kanske kan be om att engelskaförhöret är enkelt också när jag ändå är igång menar jag!
Ha det bra tills jag uppdaterar igen.
PUSS!
/ - Kajsa

Ett år med bloggen!

Stor dag, bloggen fyller nämligen ett år! Jag har ju troget skrivit här i både med- och motgång i ett helt år. Känns riktigt stort att det höll såpass länge! Det trodde nog inte Elenor när hon föreslog namnet BrunettKajsa för exakt ett år sen :)

Annars hade jag tänkt ta det lungt i stallet idag och bara pyssla om killarna lite extra och ändå bli klar tidigt, trots detta slutar det med att jag ändå kört två ponnysar.
Först blev det en oplanerad tur med Raider på travskolan, en av Svergies genom tidernas bästa ponnytravare med över 100 000 på kontot, dä ni! Var lite piggelin och mina armar fick återigen träning.
Sen fick Limerick en träningsrunda tillsammans med Rain, gick superfint och det känns som lilleman börjar släppa till lite mer nu, härligt! Muzze cpade sig på gången förut och stod på bakbenen IGEN, dock ingen kättning paj idag men man börjar ju fundera på vad felet är på gammelgubben (för nåt fel är det)

Ikväll ska det bli en tidig kväll, precis som alla andra kvällar (blir aldrig av) Men det var trögt att gå upp i morse + att vi lärde oss i skolan idag att man behöver sova 9 timmar per dygn (hur ska man hinna det?)
Just det jag och 007 har fått ett nytt specialuppdrag i skolan, de i vår klass bör nog uppföra sig lite bättre kanske........
Sov Gott ♥
/ - Kajsa

Läckage?

Mitt nyttiga liv höll nästan två dagar iallfall! Topp verkligen. Käkade pizza till middag, MEN det borde inte räknas då det inte gick att laga mat här hemma pga. no water. Någon läcka på kvarteret och karlstad är lite sega på att laga skiten. Fick tillbaka vattnet en stund förut, sprang in och duscha en snabbis, eller ja det kom ju knappt något vatten så det tog lite tid att få ur allt schampo. Sen är golvärmen i vardagsrummet och mammas/pappas sovrum trasigt. Härligt kallt är det, så nu har vi fixat värmefläktar som surrar på. Inte vår dag idag kanske.

Ohärligt lång dag i skolan. Ett positivt besked från Bengan på geografin, MVG på senaste provet (som jag trodde skulle bli max vg-) Emma slog ju mig dock med ett poäng igen, men så är hon ju ett geografiskt geni också :D
Sen är det inte så svårt att vara smart i vår klass om man säger så. STT ( skolans tragiska trio) planerade sommarskolan på textkommunikationen. "Vi får ju iallafall IG i matte" Börja plugga istället idioter!!!!!!!!

Stallet efter skolan, haha jag skrattar bara jag tänker på när de försöker få upp ena dörren som frusit fast. Det såg ju bara så kul ut...... Imorgon ska jag ut och köra båda killarna, får se om det är fart på dom eftersom de har vilat två dagar i rad nu.
Nu ska jag se, Jag ska bli stjärna innan det är dags att sova!
Sweet kisses in the moonlight
/ - Kajsa

Plötsligt händer det.

En ny dagens bästa tror jag, slår nästan incidenten i omklädningsrummet! Pappa kom precis in med en femhundring till mig. Utan att jag hade gjort ett dugg, jag bara satt här och lyssnade på musik.
Jag säger bara, det går bra nu kompis det går bra nu!
/ -Kajsa

New life.

Mitt nya nyttiga liv som påbörjades igår är krävande. Inget godis på vardagarna och nej jag har inte ätit godis men känner att jag är extremt sugen, funderar på att borsta tänder så kan jag inte äta något. Tidig morgon krävde snooze i en kvart för att komma upp, ojoj vad det är tungt på morgonen. Fick iallfall skjuts till skolan för att kunna hämta de glömda böckerna.
Dagens roligaste: Emma sprutar ner tre okända tjejer i omklädningsrummet på idrotten med duschen, dock inte med flit men det var det roligaste jag har sett på länge. Höll seriöst på att dö därinne i duschen. De blev lite blöta och det blev en flod av vatten på golvet + att gärningskvinnan själv blev rejält blöt i håret!

Efter skolan åkte jag till hästarna och fixade klart där. Var kvar på travet sen eftersom Piercing skulle starta. Gick sådär, sexa blev han. Virrhästen skötte sig bättre än sist iallfall.
Just det fick förfrågan om jag ville jobba på lördag, jag är i stort behov av pengar och det är ganska chili eftersom det kommer vara massa barn som gör jobbet åt mig, en sovmorgon försvinner men det är det kanske värt?
Nej nu ska jag borsta tänder och försöka sova....
/ - Kajsa

Showtime.

Helgen är över för denna vecka och nu väntar en hel lång skolvecka innan det är helg igen, lite jobbigt känns det. Ska göra spanskaprov den här veckan som jag valde att inte göra innan jul, mitt pucko. Hade vart fint att ha haft det klart nu!
Har mest vart i stallet idag, jag kommer ju upp så sent nuförtiden att det bara var att äta frukost och byta om till stallkläderna. Rebecca var med idag. Muzze hade lite show för oss på stallgången, resultatet blev två sönderslitna kättingar och en livrädd ponny. Sen tog vi en träningsrunda, Rebecca red på Muzze medan jag körde Limerick. Gick väldigt bra tills L skulle jaga ridhäst, svansres och konstiga läten kom från honom.
Just det pappa kör mig till skolan imorgon för att jag ska kunna hämta mina böcker utan att behöva åka en halvtimme tidigare, TACK!
Dagens bästa måste nästan vara att En annan del av Köping har börjat igen, där snackar vi underhållning på hög nivå :D
Nu är det bäst att sova så jag orkar upp imorgonbitti i grynigen, blääää.
Puss!
/ - Kajsa


Iskallt&piggponny

Amazonfloden rinner frånn min näsa, ja just nu känns det faktiskt som det. Snoret bara rinner och det är inte kul kan jag lova..... Men varken detta eller kylan stoppar inte mig från att genomföra vinterträningen av mina galningar. M fick gå första turen. Där gick det undan kan jag lova, M ville nämligen springa med de stora hästarna när de gick fort på rakbanan. Jag låg raklång och höll i allt vad jag kunde men det hjälpte inte så värst mycket när grisen hade bestämt sig för att matcha de stora. Jag kom iallafall hem levande men dock med mjölksyra i armarna! L kördes ihop med R och E, gick fint och han kändes riktigt fin. Har kollat runt på lite hästannonser och jag är grymt sugen på att köpa en ny unghäst men tiden finns inte och jag vill ju börja med storhäst snart. På tal om det hade jag kunnat få en häromdan, en kompis till pappa frågade om vi ville ha en supersnäll som de inte riktigt fick att springa så fort de ville.
Kom på när jag hade åkt från skolan förut att jag glömde mina biologiböcker, kan ni gissa vilken första lektionen är på måndag? Biologi på en annan skola såklart, lite oflyt!
Usch nej nu måste jag gå och snyta ut hela hjärnan innan jag dränks av en flod, blä!
Ha det bra i helgen ♥
/ - Kajsa


Så här kan det se ut när man vintertränar ponny i -20


Jag får liksom ingen ordning på mitt liv...

Mitt liv stämmer verkligen med det Larsa sjunger. På torsdag börjar skolan igen, på ett sätt ska det bli lite skönt att få lite rutiner på vardagen igen men då blir det ju massa skolarbete igen och det känns inte sååååååå kul direkt. Tränade på tidig uppstigning idag, barnen kom vid sju då går det inte att sova kan jag lova bara upp och leka.
Åkte till stallet efter lunch hos Mc Farmor (haha så töntigt men ändå lite roligt) Körde Limerick en liten sväng bara så han skulle få röra sig. Gick lite sådär, han hängde på en töm ibland och travade inte så fint hela tiden, kan bero på att han helt enkelt inte ville ut och springa idag eller så börjar han krångla igen.
Hade planerat för mitt nya favoritprogram, Jag ska bli stjärna ikväll, men så visar de inte det. Besviken! Föräldrarna är helt galna så egentligen borde det hela Mitt barn ska bli stjärna eller nåt i den stilen....
Imorgon är det hårdträning av ponnys igen, bäst att passa på innan skolan börjar igen. Pappa följer med och kör en, hade nog inte orkat två turer i 20 minus grader. 
Nu blir det lite mys innan jag ska sova.
Pussar!
/ - Kajsa 


4/1

En dag då jag har vart riktigt hurtig, gick ner till stallet och red Muzze, motion på högsta nivå!
Har vart i stallet nästan hela dagen. Gick ju gå ner vid halv tolv, kollade på travet och snackade med bästa Helena♥ Sen skulle jag rida Muzze för första gången på lite drygt två månader, sist gick det ju inte så bra (om jag inte minns fel åkte jag av) Idag så var det dock en snäll Muzze och han uppförde sig så som en tioåring bör göra. Blev bara lite för pigg i mellanåt så det finns en risk för träningsvärk i armarna till imorgon. Limerick hann jag inte köra idag så vi får ta en kortis tur imorgon istället.
Klockan sju imorgon bitti kommer de sötaste barnen hit och busar, lite tidigt kanske så det kan vara en klok idé att gå och lägga sig i tid idag, vilket jag har blivit extremt dålig på!
Fick ett paket från H&M idag, ett par pyamasbrallor och ett jätte sött halsband var till mig =D
Just det mitt rum är nystädad och är därför lite trevligare att vara i än tidigare då detr såg ut som man släppt en bomb här inne. Sitter här inne nu och diggar musik, eftersom lillebrother fixade spotify till mig förut, världssensation att han kunde göra något snällt mot mig för en gångs skull!

/- Kajsa

ALVA på julafton


Inventering av miljarder hockeysaker

Usch börjar känna av lite ångest för att skolan börjar om typ fyra dagar, VILLINNTEVILLINTEVILLINTE! Vart tog lovet vägen egentligen? Men jag borde vara glad över att jag faktiskt har skolan, annars hade jag väl blivit som systeryster och det vill jag verklisch inte.
Har jobbat idag, bra för mig eftersom jag är helpank (har jag tur har jag fått studiebidraget) Tråkig inventering nere i affären, jag kommer drömma om klubbor och skridskor inatt.
Fixade stallet lite fort idag bara, kommer bli en heldag imorgon istället. Då kommer även Helena ner till banan, två veckor är det sen vi sågs sist, när hände det senast liksom? Måste vart 2007 eller nåt sånt?
Har lite funderingar på att rida Muzze och kanske även slänga mig upp på Limerick (eventuellt skicka upp någon annan är också ett alternativ) Vi får se hur det blir med det.
Nu ska jag läsa lite i min julklappsbok innan jag somnar.
Ha det bra!
/- Kajsa

Gott Nytt ÅR

2010 är det som gäller!
Är dödstrött och somnar snart här i sängen. Blev inte så mycket sömn inatt så det känns som det vore en bra idé att släcka lampan nu!
Kvällen/natten igår blev lyckad måste jag säga. Började med middag hos Sandra & Ida, seen fortsatte kvällen. Blev nog lite för mycket för vissa (nämner inga namn) De mådde inte lika bra imorse vill jag lova.
Tack flickor för igår ♥

Idag har det vart lungt, som för alla andra också antar jag. Hade kvällsfodringen i stallet förut, fixade även mina hästar och fick gå en sväng med lilla Pompe som har fått kolik, inte en bra början på 2010 där inte.
Nej nu somnar jag, kanske återkommer med bilder om några dagar, om de kan visas alltså!
Puss & Gott nytt år!
/ - Kajsa


RSS 2.0