Life goes on.

Jag har insett, jag är lyckligt lottad.
Trivs som fisken i vattnet i lägenheten, den är liksom helt perfekt för mig.
Har en rätt bra bil (ja jag lånar den av pappa)
Har världens finaste skruttMuzze.
Har världens bästa vänner.
MEN nu kommer det. Det är ju det där med jobb, Har ju rätt mycket extra så jag överlever.
Fast nu håller det på att hända grejsaker så nu vet jag varken ut eller in. Min hjärna jobbar dygnet runt tror jag och väger för/nackdelar.

Städ - och tvättdag på Marieberg idag. Har tvättar 3 maskiner, bäddat nya lakan, bytt handdukar och läs noga nu KNÄSKURAT golvet i både kök och hall. Känner mig så jäkla vuxen!
Pappa va här förut och hjälpte mig med att få undan sladdar och halvfixat lampan i vardagsrummer, det är iallafall bättre än innan.
Jobbar i stallet imorgon, sen köra Muzze och sen möte med Värmlands ponnytravsällskap. Mycket häst imorgon med andra ord.
Snart dusch och mysa ner i mina nya lakan, nästan det bästa som finns det.
/ K

24/1

har ju börjat med mitt nya liv, simning 2 gånger i veckan. älska´rt, mindre kul när jag ska upp på morgonen men det är en annan femma.
har kört dubbelpass idag. simmade 1500m i morse, gick hem från badhuset och har vart på tömkörningspromme med Muzze, i världens brantaste och jobbigaste uppförsbacke. tanken är att både hästarna (rain va med också) och jag och emma ska bli biffar. lite dressyr på volter, Muzze kommer nog aldrig bli en dresserad häst.

annars har det vart ledigt idag, imorgon ska jag städa. kan inte sätta ord på lyckan jag känner för tillfället.
ska se lite webtv (naj tv-kanalerna vill inte funka, köpte fel sladd idag) och sen sova.
/ K


hej gos.

åt samma håll.

har haft en ledig dag, jobbar söndag så det kändes gött att få två dagar lediga dagar i rad.
eftersom jag har börjat med mitt nyttiga liv så åkte jag och syrran till badhuset imorse, tjugo i 9 låg vi och plaskade i bassängen. en halvtimme senare hade vi simmat 1000 meter.
simning är nog den bästa träningen som finns enligt mig.
har städat lägenheten också, fick min nya kompis dammsugaren (inflyttningspresent från pappa, TACK som fan. den är jättefin bör tilläggas) hade en del skräp efter alva och albins hjälp med ihopskruvningen av alla saker. nu är det rent och fint. körde till och med diskmaskinen idag. bara älskar att ha en diskmasknin, ogillar verkligen att diska för hand.
har vart hemma på hjortvägen och käkat middag med mamma, pappa och katterna. har fredagsmys själv nu med larsa winnerbäck i lurarna, rätt bra han.
körde muzze igår, slog mig att för ett år sen hade han precis börjat få gå ut i hagen igen.... men nu är det fullt ös, han verkar tycka det är kul gammelgubben.
imorgon ska jag och pappa tvätta bilen, det behövs.....
/ K

bajsdag

igår hade jag en rätt rutten dag, hade sönder en kruka och min fina silverhäst jag fick i pris på Årjäng med Nikki.
krukan är slängd, hästen kan gå att fixa med karlssons klister.
allt detta beror på mina helvetes värdelösa rullgardiner som bara huxflux åker ner och tar med sig allt.
pappa har vart här och fixat idag. vi lagade mat och så också, fint de.
imorgon ska jag nog införskaffa en dammsugare, det har blivit lite skräp från alla kartonger och sånt så det är dags att städa lite.
skrev i föregående inlägg att det skulle bli kul att jobba, tar tillbaka det. var det värsta jag har gjort i hela mitt liv. kräktes nästan ett x antal gånger. börjar få ont i magen inför nästa gång, som är imorgon.... om du finns däruppe gud hjälp mig! jaja det som inte dödar, det härdar.
får se fram emot att jag ska köra Muzzeman imorgon och ha lektion med mina härliga elever!
/ K


bild från foto a förra året, de va tider de...

återupptagen träning.

Eftersom jag tydligen hade gjort av med för lite energi idag (och lite för att vi har tävling i familjen) tog jag en löprunda förut. Hade till och med reflexvästen på mig, då snackar vi seriös! Körde lite styrka när jag kom hem också, beach ( läs mariebergsskogens strand med 1658 småbarn) 2012 here I come.
Blev rätt sliten, vilket är bra då somnar jag fort sen.
Har lyckats sätta upp rullgardinerna själv också, det var inte så enkelt så det tog ett tag men jag är så stolt över resultatet.
Tittar på idrottsgalan och gråter en skvätt lite titt som tätt, det är ju så fint.
Muzze hade inte sin bästa dag idag, han knäckte en kätting. När den gick av så for han rätt i golvet/ Johannas boxdörr. Tror han blev lite förvånad puckot.
Imorgon jobbar jag hela dagen, det ska bli skönt.
Puss & kram
/ K


Superseriös javisst!


grattis bloggen

Bloggen fyllde ju 3 år häromdagen.
Grattis som fan!
Jag glömde självklart inte bort detta, nejnej jag och datorn firade med saft och tårta. eller inte kanske.
men nu vet ni allafall, jag har stått ut i 3 år.
/ K

Flyttad

Nu har jag flyttat, det börjar bli riktigt bra här hemma hos mig.
Sladdar överallt eftersom de glömde att sätta eluttag på mer än typ 1, högst 2 ställen i varje rum. Måste klura ut någon smart dragning så sladdarna inte syns och jag kan få ström i hela rummen.
Satte upp viktigaste tavlan igår, vinnartavlan från oaks. Nikkis "dagens häst" pris står i fönstret, så inte Maria ska bli besviken.
Igår hade vi spelkväll hemma hos Alma, vi spelade ett spel en gång. Mitt lag vann, bara lite extra info sådär. Fick en hundkompis, min första tror jag.
Körde igång Muzzes vinterträning idag, pigg var bara förnamnet. Skrutt tyckte det va kul iaf.
Fick nytt jobb i fredags, inget märkvärdigt men jobb genererar oftast i pengar vilket kan behövas framöver.
Har skypat med Londonborna och ska snart släcka ner och ta kvällen.
/ K


Trött kille.

Välförtjänta pensionärer

Jag flyttar, flyttar och flyttar.
Förstår inte hur det kan få plats så jävla mycket grejer i ett litet rum. Tydligen gör det för i mitt rum tar sakerna aldrig slut. Tänkte börja med kläderna som är i garderoberna idag, gjorde byrån igår och det blev lite slängt!
Annars har jag jobbat lite igår och och idag.
Travskolans finaste fyrbenta syskonpar lämnade stallet igår för pensionärslivet, 19 och 20 år gamla och totalt 17 år på travskolan är de värda det. Men uhamejen vad jag kommer sakna deras små söta huvuden tätt ihop så fort man kommer in i stallet. Pompe och Pax kommer vara extremt saknade av alla! Minns när jag körde mitt första lopp, bygdetrav med Pompe, vi kom överlägset sist, Pompe sprang så fort benen bar honom och jag hade världens största smile när jag lämnade banan.
Ska snart ta tag i min klädespackning för imorgon bosätter jag mig på min nya adress. Lite läskigt ska erkännas.
/ K


Pax och jag på luciauppvisning 2006, lille godingen.


2011

Kände att nu är det dags att göra min sammanfattning. Med massa bra musik i lurarna så kröp blogglusten fram igen.

Januari var månaden då nedräkningen till studenten började på riktigt. Lärde mig spela in film, en riktig kanonfilm om glass blev resultatet. Tittar jag i min kalender kan jag också konstatera att jag hängde en hel del hos Stall Goop denna månad. Februari = galen månad. Utgång både fredagar och lördagar, sen jobbade jag alltid morgon dagen efter. Vart kom den energin ifrån? Du är välkommen tillbaka om man säger så.
I Mars kom hoppet åter tillbaka för min fyrbenta kompis, vi gjorde vårt sista fångbesök på kliniken! 9de mars var våran dag. Mammi och jag åkte på långhelg i Stockholm, massa shopping, lite tulpanutställning och mysiga middagar hos moster. Provade även på egen-lägenhets-livet hos syrran då jag passade lilla kissen. En hel del projektarbete bjöd Marsmånad på. April var en riktigt jobb och plugg månad det också. Bäst av allt! Jag körde Muzzeman för första gången på 6 månader, med dövhuva och slagrem så tog vi oss runt levande ett varv på slingan. På långfredagen slog våran stjärna Pebbly till och vann Folke Hjalmarssons minneslopp på Färjestad, till på köpet slog hon Viola Silas också! Det var glädje det!
I Maj kom Muzzes första stora bakslag sedan fångdiagnosen. Kolik och jag tillbringade större delen av natten hos min prins. Dagen efter gjorde jag årsdebut i ponnysulkyn. Pelle Plopp är ingen lättkörd herre men vi slutade på en 5te plats på en bra tid. 15de maj blev Muzze riktigt dålig, vi fick ringa in veterinär på en söndag. Veckan efter bestod mest i att ge dropp och slanga olja till magen. Slutspurt i skolan inför studenten. Minns också att många dagar i maj användes till att leta studentklänning. 23de maj kom dagen jag och mitt girlpowergäng, bestående av Issa, Emma och Louise, åkte till Ayia Napa tillsammans med 70% av Karlstads studenter. Galnaste veckan i mitt liv, kanske inte tog dom bästa besluten i mitt då nästan 19åriga liv men jag anser mig inte ha varit värst och man ska aldrig ångra saker. På hemresan somnade jag innan planet hade lyft från marken.
Världens roligaste vecka som jag skulle kunna ge allt för att få tillbaka!
Juni började med klassresa till Stockholm, som kanske inte blev så mycket till klassresa. Lite studentfix och massa betygsprat annars mest chill fram till the big day! 9de juni tog jag studenten från Tingvallagymnasiets samhällsprogram med journalistikinriktning. Fina betyg och många nya fina vänner.
Riktigt bra dag med familj och kompisar. Studentfest på kvällen, kul är min enda kommentar. Jag kom 11 dagen efter och fick gå hem i studentklännning (inte helt vit) och studentmössa.
Två dagar senare blev det en liten reunion då vi hade bal. Jättebra kväll.
Efter några dagars välbehövlig semester och uppvilning började jag sommarjobba hos Stall Goop. Mina veckor bestod av äckligt tidiga mornar, stressiga dagar, fina hästar, roliga arbetskompisar och trötta kvällar. Inte många dagar jag var uppe längre än nio kan jag tala om. Roligaste hästskötarminnet måste ha vart när jag och Emma åkte med Impact As till Örebro, han vann och vi hade en rolig travkväll (och smskväll höhö) Fyllde 19 också, inget märkvärdigt, somande halv åtta på kvällen. Muzzeträningen kom igång lite mer på allvar i Juli. Största förändringen i mitt liv kom när jag köpte en ny häst, en stor, väldigt stor men väldigt snäll Intercity. En riktig pärla som jag tror kan bli svår att ersätta. Vi började träna, City framför vagnen, jag bakom tömmarna och sist men inte minst Muzze i grimskaft bakom. Bra team! Jag, Martina och Daniel bestökte även Halmstad med våran stjärna. Dock hade vi inte turen med oss denna gång. Storebror med sambo, storasyster, moster med sambo och jag åkte på våran årliga räkkryss, det är så gottt! I juli bytte jag skötare på Lökene och flyttade till "the dark side" och hade två bra veckor med Martina, innan jag tog över hennes hästar. Uroy debuterade som snabbaste 3-åring ever på Åby i Götet, roliga tider.
I början av Augusti jobbade jag röven av mig, vann iallafall en vecka av familljens biggest looser tävling (alltså vi bara tävlade på skoj, vi är inte galna i min familj) Nedräkningen till sommarens sista jobbdag började. 12te maj gjorde jag min sista dag på Lökene och efter en sommar som hästskötare kan jag konstatera att det inte är något för mig. Eftersom jag inte ville spilla tid utav min dyrbara semester så tog jag, Emma och Alma en liten röd bil ner till Smögen. Mötte upp Hanna, Isabelle och Ulrika. Hade en grym helg med många oförglömliga minnen.
Började intensivkurs på körskolan och det där med körkort kändes inte längre så långt borta.
Största grejen i Augusti var att jag började på universitetet, helt ny värld. Mer vuxenvärld. Nollning första veckan var också en spännande upplevelse. Muzze gjorde en enastående comeback på tävlingsbanan, efter 10 månader. I spöregn och med galet nervös kusk kämpade han den lilla fina skrutten och vi kom trea på nytt rekord med 2 sekunder. Aldrig i hela mitt liv har jag gråtit så mycket efter lopp.
I September debuterade en ny fyrbent stjärna, Nikki Nonstop. Vi vann på Örebro i överlägsen stil. Tre lopp senare ( 2 segrar till och en andra plats) kan jag nog vilja påstå att Nikki är den mest talangfulla ponny jag någonsin suttit bakom. Där finns det resurser kan jag lova, 2012 ska vi visa detta fullt ut.
Universitetslivet rullade på, även om tveksamheten om jag hade valt rätt hela tiden fanns där.
Jag gjorde halkbana, skrev teoriprov och hade uppkörning inom 5 dagar. Den 12de september tog jag KÖRKORT, rätt härlig känsla. Började även med min licens för storhäst, dock bara med teori men ändå. Två av mina bästa kompisar flyttade till London, Karlstadslivet blev lite mer tomt om man säger så.
Min fina City började kännas allt sämre i träningen och jag bokade veterinärtid. Det visade sig att han hade slagit upp en gammal gaffelbandsskada (som ingen någonsin vetat om...) Tog ett av de tyngsta besluten en hästägare kan göra och lät City avsluta sina dagar och fortsätta i hästhimlen. Till en början gick det bra, jag visste att jag hade tagit rätt beslut. Idag känns det betydligt sämre, samtidigt vet att det var rätt men City kommer bli otroligt svår att ersätta.  I september fortsatte Muzze starta på och jag insåg vilken liten stjärna och kämpe jag äger. Bara jag tänker tillbaka ler jag. Gjorde min första VFU som sjuksköterskestuderande och jag kom underfund med att det inte var något för mig.
I början av Oktober hoppade jag av unversitetet, har inte ångrat mig en dag efter det. Jag jobbade en hel del extra, njöt av mitt körkort och tänkte verkligen igenom vad jag skulle kunna tänka mig att göra tills jag blir typ 65. Tror eventuellt att jag kan ha kommit på något vettigt. Började även köra licens, pirrigt som tusen första gångerna men det har gått bra. "Göran" som travskolan köpte var väl kanske inte riktigt vad jag hade hoppats på men vi kom runt iallafall.
Mamma och jag gick på lägenhetsvisning, en stor etta på Marieberg som vi båda två föll för ganska fort. Den första november blev jag lägenhetsägare! Så galet, underbart skönt! Just nu håller jag på att flytta för fullt och det kommer bli såååååå jäkla bra. Åkte runt i landet en del också, Örebro på postiv kurs för travskoleledare med Stig Wiklund. Så peppad efter detta! For till Stockholm dagen efter, kanske inte lika peppande kanske men ack så nödvändigt. Pratade inför en grupp på omkring 50 pers utan att bli nervös också, stort steg där.
December blev en ganksa arbetslös månad. Jobbade hos en travtränare i tre dagar, väldigt skoj. Sen var jag mest sjuk hela månaden. Hostade av revbenen räät tidigt i december, blev handikappad och orakde mest sitta i soffan hela dagarna. Klippte av mig håret, lika bra med ny frisyr när man ska börja nytt liv. Ingen snö, ingen julkänsla. Men en helt okej jul och ett bra nyår.

2011 har både bjudit på det bästa och det sämsta! Jag kommer bära med mig minnen för livet, både roliga och lite sämre. Årets höjdpunkter är självklart hela studenten, med Ayia Napa resan, studentdagen och balen, Cityköpet, Muzzes comeback, körkort och lägenhet.
2012 kommer bli ett riktigt bra år, känner det på mig. Jag ska flytta, det kommer nog både bli kul samtidigt jobbigt (jag hatar stora förändringar där jag inte vet hur det kommer sluta) Till hösten har jag tänkt att jag ska börja plugga, innan dess ska jag försöka jobba på och bara njuta av mina fina vänner och min fyrbenta skatt.
Får inte glömma att till hösten ska jag och Nikki vinna ponnyderbyt, hon kan den lilla svarta.



Januari, Emma fick också hänga hos Goops.


Februari = fullt ös medvetslös


Mars, katt- och lägenhetsvakt


April, första turen på 6 månader älskade kompis.


April - En riktigt stjärna!


Maj - jobbiga dagar med en sjukling


Maj - studentresa med härliga brudar


Maj - oslagbar vecka


Juni - ♥


Juni - bal


Juli - vardag på sommarjobbet


Juli - köpte en ny kompis till Muzze. Min första egna stora häst.


Augusti - Smögen med fina kompisar.


Augusti - Comeback med kungen


September - Nikkidebut (dock bild från Årjäng) så överlägsen så vi han poosa lite framför kameran


September - hejdå kompis


Oktober - Maggio på Nöjes hanns med




November - Min nya adress!


December - söt på "nya" jobbet.


2012

Va ett tag sen nu.
Hade tänkt sammanfatta 2011 eftersom man brukar göra det.
Men så flyttar en av världens finaste och bästa kompisar till USA i ett år idag.
Jag har fått min lägenhetsnyckel och flyttar snart.
Potatisen som vi ska äta till middag blir snart mos, = jag måste duka nu.
Så den där sammanfattningen kommer senare, kanske imorgon, kanske om en vecka.
Puss & kram!
/ K


Babbsan och Issa <3

RSS 2.0