31 januari

Redan sista januari, tiden går verkligen fort! Men det är bra för då blir det snart ljust och varmt, så börjar ju travsäsongen igen :D
Jag och Emma var ju på bio igår då, den var både bra och dålig. Det som var dåligt var ett den var så olik boken men annars var den bra. Blev sorligt på slutet så hela salongen satt och grät, haha alla satt och snörvlade. Efter bion blev det bråttom till bussen så vi fick älga bort till åhlens men vi hann.
Kände mig rätt seg imorse men jag kan aldrig sova längre än till 10, låg och drog mig en stund och gick upp och åt lite frukost och tittade i tidningen och hittade världens finaste hus på hammarö med stall, pool rubbet perfa för min familj, JAG VILL FLYTTA från pissiga kroppkärr . Sen skjutsade vi mamma in till stan och åkte upp till hästarna. Helena and the cederin family åkte upp till sälen igår så jag var PP, ponnypresident och gjorde precis som jag ville med dom :P Limerick blev körd en tur i skogen, medans de andra tre pojkarna chillade i hagen :D
Ska nog gå och titta på V75 snart och äta lite av mitt godis som blev kvar ifrån igår!

Pussssssss

/ - Kajsa

Freeeeeedag

I love fridays, veckans bästa dag för då är det helg :D Började sent i skolan idag 10.30, skönt att få sova ut lite. Helt okej skoldag, lite dryg kanske men det kunde ha varit värre. Efter skolan åkte jag upp till stallet och hann ut med Muzze innan det var kolsvart. Innan jag hade kört klart var det ju becksvart men jag hade ju min fina pannlampa och reflexväst på mig. Körturen blev väl inte som jag tänkt mig, hade en magkänsla av att något hemskt skulle hända så jag tog slagremmen på Muzze, det brukar jag inte ha på honom. Kan ju säga att det tur att jag litar på mina känslor, skengalopp och en häst som slog fick jag efter att ha blivit omkörd i ett väldigt högt tempo av en idiot, nämner inga namn. Nästa gång kommer jag få ett utbrott kan jag lova för det här var andra gången på en vecka! Pappa ville skälla ut personen men han fick inte för mig.
Igår var det redovisning i svenskan om något som var viktigt för en, jag pratade om Muztang och Limerick som äger halva mitt hjärta och är en stor del av mitt liv. Det gick hyffsat bra, men jag fruktavsvärt nervös, brukar inte vara det när det är muntliga redovisningar men det var ju första gången inför nya klassen.
Måste även meddela att min arm gör himla ont efter att jag blev armbågad på idrotten i onsdag, Lovisa blev lite för taggad ;) det är en stor bula och ett blåmärke på den.
Nu ska jag göra mig iordning för att sedan ta bussen till stan och se på premiären av I Taket lyser stjärnorna med Emma.

Ha det bäst!

/ - Kajsa


Onsdagen 28/1

Hej
Idag drog jag mig på cykeln från bussen upp till stallet. ska ta allt från början, först skulle jag ta på mig luvan för det blåste så in i h*vete. Då åkte mössan ner för ögonen på mig och när jag drar upp den åker hörluren till ipoden ur så jag tar av mig ena vanten, cyklar alltså med en hand. Sen tappar jag såklart vanten och måste bromsa. Kajsa trycker ner frambromsen och bakhjulet bara glider och cyklen åker rätt ner i diket och jag glider på arlset en bit. Då kommer det såklart en bil när jag ligger där mitt i vägen och känner efter om jag är skadad, som tur var det bara en snäll tant som frågade hur det gick .
Då kan man fråga sig vad har jag lärt mig av det här ? Helena tyckte inte man borde cylka när det vintern, FEL man ska bara inte bromsa med cykeln när det  är vinter :D
Idag märkte jag även att jag äger en liten flygmaskin, vilket känns skönt att veta för nu behöver jag inte sressa upp mig för att han inte kan springa......... kom även på när jag var ute med flygmaskinen att jag inte tycker om folk som kräver att man ska visa hänsyn men sen inte gör det själv!
Har pluggat klart på engelskan tills imorgon, kan det hyfsat bra men orkar inte plugga mer för nu är det svenska redovisningen som måste finslipas lite ;) Fick tillbaka matteprovet idag, VG jag tror jag börjar bli mattesnille igen.
Imorgon blir det hockey med världens bästa Helena och på fredag blir det bio med världens bästa Emma. Ser fram emot två dagar med mina bästa vänner!

/ Kajsa


Flygmaskin?

Måndag

ÄNTLIGEN, har jag klarat att komma ihåg mina spanska glosor (Y) plus poäng till mej.
Måste tänka efter vad som har hänt under dagen......massa jobbiga lektioner men fick MVG- på engelskan vi gjorde innan jul ( ja, min lärare rättar sakta ) så det kändes gött, brukar inte gå så bra  :) annars har det vart rätt lungt papi kom och hämtade mig efter skolan så följde han med upp till hästarna, skönt att få hjälp och komma hem ganska snabbt. Har pluggat lite spanska och svenska nu, redovisning på torsdag :S Min syster som tar studenten till våren har köpt balklänning, jag längtar efter att få se men det lär nog dröja ett tag eftersom klänningen måste sys in till smalisen.
Imorgon är det tisdag, jag slutar fyra och hatar det nya schemat, okej hata är ett starkt ord men ogillar iaf :)

Ha en bra vecka

/ - Kajsa

090125

Hejsan. Sitter här och lyssnar på lite musik :) Har skrivit klart mitt tal till svanskan också, tredje gången gillt och nu blev det ganska bra. Jag tränade lite på spanska glosorna lite förut också. Annars har det varit en lite stressig dag måste jag säga åkte till stallet med halv elva bussen och va ute och körde halv tolv så ringer mamma när jag är ute och säger att pappa kan inte hämta mig två som han skulle utan han skulle komma tre, räddning blir helena som ska in till stan så jag får åka md henne och kommer hem i hyfsad tid ändå. Halv fyra var det världens tuffaste och bästa travlopp som är ett måste att titta på om man är travnörd. Det var någon fransk med ett hel konstigt namn som vann bästa svensk blev femma. Glömde att jag var ute och städade åt kaninen innan travet.
Nu måste ja checka lite grejer tills jag & helena ska till sthlm i april, det är ju ganska långt kvar men vi ska ha fett roligt :d

/ - Kajsa



 


Jag vill åka utomlands och bli brun, slippa Sveriges skitväder!

24-01-09

Nu är det kväll igen, dagarna går så fort jag längtar tills det blir ljust igen! Åkte ju upp till stallet förut då. Skulle köra båda hästarna och precis när jag hade selat klart Muztang & skulle åka ut blir det ju självklart snöstorm. Det var verkligen spösnö och jag var riktigt blöt när jag kom igen, men lite mysigt var det. Muzze fick gå tre vändor på skogsbanan och hade hela pannluggen full med snö när vi kom tillbaka. När jag åkte ut med Limerick snöade det bara lite, han var så seg idag hoppas att det släpper för honom när det blir vår för då ska vi krossa alla!! 

Snart ska jag ta på mig min underbara fjällräven jacka och stoppa ipoden i öronen och gå iväg till coop och köpa en fet godispåse :D
Ha en bra kväll och gör inget dumt :P

/ - Kajsa

Ja, det var nödvändigt att klippa bort mig för jag så förskräcklig ut
så ni hade nog dött om ni såg mig, men boysen är ju lite söta ;)


Emma är bäst!

Som alla kan se har ju min blogg blivit så mycket snyggare och allt detta tack vare min EMMA :D The master på photoshop. Tack älskling, det blev jätte bra!!!
Nu ska jag dra mig iväg till stallet

/ - Kajsa


Snart är det lördag igen :)

Sitter hemma hos Emma nu, det är catfight men nice. Vi har käkat vår glass som vi aldrig åt upp på nyår, med massor av kolasås och strössen. MUMS! Vi har även gjort det vi är bäst på härma och skratta åt massa folk. Matteprov idag, ganska lätt gick nog ganska bra hoppas jag. Efter skolan var jag på stan med mamma på stan en stund, jag fick ett par nya skor av henne (tack) Ett par svarta balleria från vagabond med två spännen på. Sen köpte jag även en kjol på monki som jag ska ha på skolavslutningen tror jag :) haha jag vet att jag är tidig men den passa så bra. Den var hög i midjan med knappar hela vägen ner, naturvit med rosa och gröna blommor på. Vill jag inte ha den på skolavslutningen kan jag ju alltid ha en någon annan gång:) Blev även ett fynd på monkis rea, en t-shirt för 25 kronor, alltid bra att ha. 
Imorgon blir det heldag i stallet, hästarna ska hårdtränas inför säsongen. Orkar inte skriva mer, känner mig inte så kreativ hemma hos familjen persson, för mycket störningsmoment :P 

/ - Kajsa




Perssons place :)



Döööd

Jag känner mig helt död, nästan iallafall. Gympan idag sög verkligen hästballe!! :D jag trodde jag skuille avlida! fys, styrka och kondition var det, orkar inte förklara vad vi gjorde men kan ju upplysa alla om att det sista vi gjorde var att springa uppför alla trappor till femte vånigen elr något fem gånger!!! :O hade inställd spanska och behövde inte gå på matten så jag slutade efter idrotten, gött mos. Åkte upp till hästarna direkt och körde båda två vilket dom behövde. Muztang fick springa två vändor med Pelle Plopp och blev väldigt pigg på slutet och det innebär att han blir väldigt stark också men biff som man är så klarade jag ju det. Limerick var lite slö idag, han tycker inte om när det är slask och hårt i backen, men var hyfsat bra ändå. Två vändor själv fick han jogga. En annan lite kul sak är att Muztang är allätare, igår käkade han upp halva min banan.
Nu ska jag nog plugga lite engelska glosor och matte, prov på fredag som sagt. Måste nog ringa Emmis och fråga henne om en uppgift :P

Pusss & kram skumbanan

/ - Kajsa


Måndag

Tjoooo :D

Dagen började inte så bra, för sov mig en halvtimme vilket gjorde att jag fick skynda mig väldigt mycket men hann inte med bussen ändå vilket resulterade i att jag kom för sent. Bad hair day var det också :(  Skolan var väldigt dryyg som tur är finns ju Emma P som får mig att skratta. Vi hade inget läxförhör på engelskan det blir på torsdag istället, tur för mig jag hade inte tränat ett smack. Första natrukunskapslektionen var det ju också idag, läraren verkar bra men vi ska ha prov om två veckor redan!! :O fast det var mer ett läxförhör men ändå. Matteprov är det på fredag också, algebra och ekvationer hejaheja.
Efter skolan åkte jag till stallet en liten stund och hästarna blev lite ompysslade. Nu har jag pluggat både matte och engelska, nöjd :D ska nog snart gå och duscha och fixa iordnig lite, borde gå och sova tidigt så jag slipper för sova mig i morgon också ;)

Ha en bra vecka!

/ - Kajsa


Slänger in en bild på mig & emma också för att vi
helt  enkelt är bäst ;)

Söndag

HEJ! Idag är det söndag, jag gillar egentligen inte söndagar för då vet man att snart är det måndag och då har man en hel lång vecka i skolan framför sig, inte alls särskilt lockande. Men idag har det varit en väldigt bra söndag ändå. Jag sov över hos Helena, det var myyyss. Vi åkte skridskor med Henrik imorse, vann som vanligt på hockeymatch. Efter det käkade vi lite och gick ut till hästarna. körde både Limerick och Muzze idag. Pigga och glada herrar var det. Helena fixade lite lyx åt mig medans jag körde Muzze för jag slapp skotta, tack hjärtat <3
Igår var det 80 års kalas hos pappas moster, trevligt att träffa lite av släkten. Albin 2 år, min brors barn, ramalde i pensionärernas bollrum och landade på sin näsa! Det var blod överallt, not so fresh.
Imorgon är det ju som sagt skola, vi börjar med ett nytt schema som är allt annat än bra, bara för att vår klass ska läsa all naturkunskap på en termin istället för under ett helt år. Jag komemr sluta halv fyra - fyra varje dag, det kommer bli en lång termin!

/ - Kajsa


Jag & min kära vän Helena för typ 2-3 år sedan!


Fredag!

Äntligen fredag igen, skönt. Blir nog väldigt lugnt i helgen skulle jag tro. Fick läxa i engelska tills på måndag så jag måste plugga lite :( 
Körde Limerick idag tillsammans med Helena och Jidde. Sen kom Tove och hämtade mig i stallet och vi åkte iväg till Bergvik en stund, köpte mig ett par lila strumpbyxor och en lite längre t-shirt som var naturvit med svart/lila tryck på. Mycket nöjd med dagens inköp, såg även en korallröd t-shirt på MQ som jag nog måste köpa.
Ska försöka fixa lite med designen på bloggen, är inte så nöjd med den men jag är så extremt oteknisk så vi får väl se hur det går. Halv tio blir det iallafall årets häst galan på tv4+!

/ - Kajsa


T-shirten & Strumpbyxorna

  





Lillebrosans födelsedag :)

Idag är det Petter födelsedag, 15 år blir han. Grattis till honom. Presenterna jag & syrran hade köpt var väl inte jätte uppskattade men de dög, en t-shirt från MQ, två pack Björn Borg kalsonger, Sportdryck + återhämtningsbars, chips & rakhyvlar haha tror inte att jag glömde något. 
Grattis även till Sofia som fyller sweet 16teen som hon själv skrivit i sin hemliga bok som inte är så hemlig längre eftersom hon glömde den i centralhallen i skolan :D 
I övrigt har dagen vart helt okej, började lite segt men sen blev det bättre. Jag fick MVG på min historia om Heliga Biggan, det kändes riktigt bra för jag lade ner massor av tid på det. Körde en tur med Muztang, pigg & glad var han. Tre vändor på skogsbanan blev det, han låg på i två & en halv så det var bara att hålla i sig.
Förresten känner jag mig lite avundsjuk på Helena för hon har Gud på sin sida :D

Ha en bra kväll nu gott folk!

/ - Kajsa

                         Födelsedagsbarnet verkar inte alltör lycklig :)                
                                      

 
Selma gillade det iaf :)

                                            

Händelserik dag :)

Idag har det varit en händelserik dag, inte bara för att jag har skapat en blogg som jag inte förstår så mycket av utan för att min kära vän Emma råkade på något sätt trycka in ett blyertsstift i sitt finger. Jag fick följa med till skolsköterskan som moraliskt stöd. Efter en ganska lång stund av smärta fick hon äntligen ut stiftet.
Min lillebror fyller 15år imorgon så jag och min storasyster skulle köpa lite presenter till honom, vilket inte är det lättaste men vi får hoppas att det duger!
Efter skolan och stan åkte jag till mina hästar, åkte ut på en körtur med Limerick och på hemvägen mötte vi två älgar. Herregud säger jag bara, har nog aldrig vart så rädd. Limerick blev även mätt idag, 123cm blev han min skrutt :D

Borde gå och göra mig klar för kvällen nu, upp tidigt imorgon. Hoppas ni har njutit av första inlägget i bloggen ;)

Ha det bäst / Kajsa



Min treåriga ponny Limerick, 123cm de ni :D
Min treåriga ponny Limerick som är 123 cm, de ni :P

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0