Sovmorgon

Har fått välbehövlig sovmorgon! Börjar skolan halv 5, känns lite halvknepigt sådär.
Mitt rum har fått en liten upplyftning också, nu ser man golvet och alla dammråttor är borta.

I lördags jobbade jag på Lillerudsdagarna. Tur att vi fick ha vår körning i ridhuset, kom världens ösregn i mellanåt.
Igår drog jag, pappa och min outstanding hästskötare Emma till Örebro på ponnytrav.
Där öste regnet också ner och efter Muzzes värming var jag genomblöt!
Lilleman hade inte sin bästa dag. Tjurade och blev aningen stressad när han inte fick springa själv därframme till en början. Blev ändå 6a på 2.27. Muzzes lopp var inte det mest optimala då han inte gillar tillägg och vi hade 180m fram till första hästen! Han sprang som en tok därbak och fick sista pengarna på 2.00,5. RRycktussarna gav just den extraväxel jag hade hoppats på!  Nu hade vi tänkt att vi ska vinna unionstravet på hemmaplan.
Snart ska jag fixa lite lunch och sedan åka ner och fixa lite i stallet, sen skola. Trav ikväll, ska hjälpa Paula med Sir Tilly som kvalar.
HA EN BRA DAG!
/ K


Formen håller i sig!


Fullt ös!

Snart ska jag ta kvällen. Trött, ja.
Känns som jag kommer få veta att jag lever denna hösten. Fullt ös, medvetslös!
Kort dag i skolan med en lektion. Åt lite i den nya matsalen, Nöjesfabriken. Lite lyxigt är det ju faktiskt.
Har haft tvättdag i stallet, fixade med en ny tvättlina. Tror inte riktigt alla tyckte den blev bra, men jag är nöjd med resultatet. Körde båda pownisarna. Pigg L tränade med Goops unghästar och Muzze med sin boyfriend Rain.
Helgen blir fullspäckad, massa jobb och lite tävling!
Nu sover jag snart sittande.
Natti!
/ K

Långt dygn!

Det har varit ett väldigt långt dygn för min del. Igår 06.00 startade resan mot Malmö. Lite sömn på vägen ner innan det var dags att börja jobba, blir en del fix med 7 starthästar som alla ska värmas 2 gånger innan loppen.
Gick väl sådär för hästarna som var med ner, krävdes en Pebbly i lopp 10 för att fixa första finalplatsen. Grym tjej det där, blev 2a och fick spår 10 i finalen. Nu laddar vi om!
Bussen rulla in på Lökene 06.45 imorse. Hade sovit halvbra i bussen påväg hem.
Pappa fick köra hem mig. Duscha, äta och sova 2 timmar innan det var dags att åka till skolan. 50 minuter där som handlade om det viktiga projektsrbetet som ska göras i 3an.
Stan med Emma sen. Hittade två par jeans på H&M, 600 kronor. Billigt & bra!
Åkte bort till M & L sen. Blev bara lite snabbt fixat där idag, hade inte värre ork att lägga ner mig.
Lagade mat när jag kom hem sen. Nu är jag riktigt trött. Blir en till dusch innan sängen väntar.
Natti!
/ K


Rycktussar, Jägers och överskåp!

Början på slutet. Första skoldagen avklarad.
Kan sammanfattas med ny mentor, bra schema, långt till matsalen och överskåp.
Körde fort med ponnysarna efter mina 50 minuter i skolan.
Rycktussar på båda. Muzze svarade väl aningen bättre än Lilleman. Får fundera lite under veckan men med 180 meters tillägg kan det vara bra med lite extra växel!
Kl 06.00 rullar bussen mot Jägerso (Malmö). Pebbly och ett helt gäng hästar till startar i derbykval. Måste ses därför råkar jag sjukanmäla mig imorgon. Duktig elev som man är tar man med sig lite projektarbete, kanske inte lämnar väskan med det är tanken som räknas!
Dags att sova om jag ska komma upp, 04.45 ringer klockan.
Natti och håll tummarna för stjärnan!
/ K


Sommarlov 2010 - slut

Kvällen hos Rebecca igår med lugn. Vi tog lite tjejkväll istället. Jag var bara lite småtrött sådär och råkade somna i  en fåtölj runt 00.45. Perfekt med en liten powernap innan jag och Emma tog cyklarna hem.
Idag blev jag upphämtad vid 10.30. Åkte ut till Lökene för att jobba lite. Fixade alla Anna-Carins hästar utom Kurre. Galen elitloppsfinalist. Jag är inte direkt ledsen för att jag slapp.
Snälla & fina pållar hela högen, Tonus var väl det enda lilla undantaget. Frambenen var väl inte alltid där de skulle vid in / utsläpp i hagen. Ny favorit för dagen blev Chanel alias Psykbryt, goding det. Hemma iaf.
Imorgon börjar skolan igen. Sista året. Massa olika känslor inför detta kan jag lova. Kommer nog bli ett roligt år trots att man måste börja plugga lite igen.
Nu ska jag ta igen de senaste dagarnas förlorade sömntimmar. Skönt ska det bli!
/ K

  





























Slänger in en bild på Limen från Årjäng förra veckan!


Nästsista kvällen!

Fin dag på jobbet. När jag väl kom upp ur sängen imorse runt 7 var det inga problem alls. Mina små medhjälpare hade gjort klart mycket redan innan jag kom. Duktiga tjejer det där!
Hade lektionen med Stina sen. Gick överförväntan faktiskt, "mina" barn hade växt till sig lite under sommaren.
Ikväll kör vi järnet hos Beccis, nästsista kvällen innan skolan börjar igen.
Hoppas på att hon bjuder på HAJ. Eller hur var det Sandy?
Ska se fint V75 lopp nu innan jag börjar fixa lite inför kvällen :)
/ K

Trött och massor av jobb!

Trött, trött, TRÖTT!
Har blivit några tidiga dagar och sena kvällar den här veckan.
Onsdag väckning 05.30. Torsdag väckning 05.10
Har vart på Lökene och jobbat med Paula. Kul men lite slitigt med tidiga mornar. Igår åkte vi till Åby med 7 hästar, varav 4 var Paulas. Ja vi hade lite att fixa med under kvällen.
Fick besök av en knepig tant också, självklart skulle hon prata med mig. 
Somande iaf gött i bussen påväg hem! 
 Imorse blev det inte så mycket sova heller, drog till Årjäng vid kvart i elva. Tio minuter tidigare hade jag vaknat, blev frukost i bilen som bestod av 2 bananer.
Körde Muzze förut, Limerick och hans nya tränare gjorde oss sällskap. Anmälda till Örebro nästa, ja de ska inte bara stå i stallet sa pappa.
Jobbar på travskolan imorgon, jobbar åt Anna-Karin på Lökene på söndag. I mellan där ska jag väl försöka hinna parta lite med brudarna som äntligen kommit hem från Kos.
Ha en bra helg!
/ K

Picknick & Minigolf

Borde natta kudden. Imorgon blir det tidig morgon, halv 6 ringer klockan. Ska ut till Lökene för att hjälpa Paula med hennes hästar :)
Tog en ridtur med Emma förut. Boysen fick lunka runt på ridstigen och sedan galoppera lite på skogen. Lyxträning är det som gäller nu när de var så duktiga i senaste starterna.
Hem & duscha innan jag åkte tillbaka till travbanan för att möta mina ledarkollegor. Minigolf & Picknick på Mariebergsskogen. Tror nästan jag vann minigolfen =) Eller inte kanske. Trevligt iaf. Har även fått jobbtider inför hösten. Jag kommer jobba lördagmorgon, med både stallet och lektion. Fint det efter en studentfest, jaja det ska jag nog lösa.
Nu väntar sängen.
Ha det bäst!
/ K


En gång i tiden var jag bra på minigolf!


Grattis till körkortet Beccis!!!

Årets tandläkarbesök = check. Inga hål, använd tandtråd ja med andra ord samma gamla vanliga tjat.
Har inte gjort något alls idag. Känns som sista dagarna på sommarlovet bara kommer försvinna. Snart börjar det igen, sista året. Både bra och dåligt....
Nästan alla vänner är utomlands, Helena drog till i Cypern inatt och de andra brudarna är ju som sagt på Kos. Enligt rapporter lever de och verkar ha grymt bra.
En vän som inte är utomlands är sötaste Becca som fixade körkort idag. GRATTIS, du är världsbäst!
Även Grattis till Lovisa som fyller 18 idag!
Imorgon blir det en skrittrunda med boysen innan vi ska på "ledarkickoff" med minigolf & middag.
/ K

Galet bra helg!

Bra helg!
Trav på favoritbanan Årjäng igår. Gårdagens resultat gjorde inte saken sämre.
Limen gick ut i lopp 3. Fin värmning, en bit under rekordet. Blev aningen laddad i starten, lyckades ju självklart bli 2 omstarter också. Galopp från start men tog sig samman och travade på hyfffsat hela vägen. Slutade på en tredjeplats på nya rekordet 2.26,0!
Muzze skulle vara med i sista loppet. Hade funderingar på att stryka hela dagen men valde att chansa och köra. En chansning som gick hem. Pressade utvändigt ledaren hela vägen. Tvärnit i sista sväng och vi tappar segern men en andra plats är inte fy skam. Bäst av allt! Han spräckte den där förbannade 2 minutersgränsen, nytt rekord 1.59,6. Detta har vart mitt mål med hästen sedan år 2006 tror jag. Äntligen! Magiskt som Emmas mamma sa!


 Kvällen spenderades hos Lovisa för att fira henne och Jullan. Supertrevlig kväll med massa god mat, mycket skratt och trevligt folk! Beccis & jag tog sista bussen hem och var hemma runt 3 i natt, lite sliten idag ja!
Ikväll blir det tidig kväll. Tandläkaren imorgon, usch, fy och blä
/ K


Stallsvängen, 900 meter från mål. Muzze jagar med bakåtslickade öron.


Storstjärnan!


Ny katt, galen ponny

Dagens händelse: Mamma har hämtat en ny katt. Vi har kattfarm. Ingen av dom gillar varandra, kommer sluta i katastrof. Men jag ville aldrig ha en till. Dessutom är den inte så söt. Lisa ska den nog heta också. Hade tyckte det var bättre med Bellatrix.
Har vart i stallet stora delar av dagen. Körde en galen Muzze. Han vände 3 gånger, 2 gånger var det pga. en farlig bärplockande tant i diket. Första gången skulle han bara vara lite jävlig.
När vi kom en knäckte han en kätting också, lika bra att ta allt på samma gång. Ponnyjävel!
Tog en mysig runda i skogen på Limericks rygg. Problemet var bara att våran "duktiga" vägbeskrivare inte kunde höger/vänster. Nära att sluta på bilvägen! Vi kom till slut efter massa irrande och telefonsamtal hem.
Hovslagaren var nere och fixade nya dojjor på Muzze förut. Har fått lyssna till massa historier från "förr i tiden".
Kvar att fixa ikväll är en dusch. Imorgon ska jag göra hästarna tävlingsfina & packa alla deras saker. Sen ska jag möta upp Beccis på stan för en fika :)
Take care
/ K

Övernattning

Det kommer bli en tidig kväll. Känner det redan nu, är megatrött. Sov i travskolestugan inatt med alla lägerbarn. Blev inte alltför mycket sömn med tre personer på en 120 cm madrass. Vi hade det varmt och gött iaf.
Har jobbat hela dagen. Lite körning, lunch och teori med barnen.
Fixade mina hästar väldigt fort idag, de led nog inte.
Fick även besök av polisen under eftermiddagen. De sökte en lite förvirrad 40-årig kvinna som var försvunnen. Lovade att jag skulle ringa om det dök upp någon förvirrad tant, det gjorde det inte.
Mina fina vänner drog till Kos idag. Bara hoppas att de får en toppen vecka, lite avundsjuk är jag men jag har ändå fullt upp här hemma :)
Nu lite musik sen däckar jag!
/ K

Ny bil..

Pappa kom hem nyss. Lycklig som ett litet barn på julafton. Orsak? Han hade hämtat nya bilen. Helnöjd när han fick visa alla "coola" finesser. T.ex. gick det att öppna bakluckan med nyckeldosan. Jag var lite sådär nöjd bara för vart ska alla mina saker få plats när vi åker och tävlar??
Pappa svarar att i den här bilen ska det inte vara några hästsaker. Säkert säger jag bara, redan på lördag kommer den vara fullproppad med äckliga hästsaker....
Nu åker jag ner till mina grabbar, båda ska bli motionskörda. Sen jobbar jag hela natten med alla glada barn ¨på lägret!
Ha en bra dag!
/ K

Piff & Puff dag

Idag har jag vart med min goding Sandybell. Hon är rätt säker!
Vi tog lunch på stan innan vi åkte hem till mig och fixade med lite viktiga saker.
Tack för en trevlig dag ♥
Mamma och syster har vart och kollat på en till katt, jag vill inte ha en till. Vi kommer ju ha kattfarm här hemma då!
Åkte ner till hästarna en snabbis under kvällen. Fina lopp på lördag för dom. Hade kunnat vara mycket värre.
Funderar på en dusch nu. Jobbar imorgon från 16 och framåt. Övernattning med massa barn på läger.


PIFF & PUFF


Pigg Muzze!

Jag vill bli frisk! Nu är jag lite sådär halvsjuk, riktigt jobbigt.
Har sovit och chillat bort hela dagen. Var nere och körde Muzze en sväng förut. Galet pigg! Låg ner och höll i, grät av allt grus jag fick i mina ögon eftersom jag inte hade tänkt på glasögon.
Två stycken som körde storhäst vände sig lite förvånat om när Muzze sladdade ikapp där bakom, " Han var snabb den där du" var utlåtandet vi fick.
Imorgon anmäls båda två till Årjäng, lite chansning för det kommer bli tuffa lopp. Årjäng är ju rätt nära så det får gå ändå.
Hoppar snart in i duschen och sen ska jag preparera mig inför natten (som är min värsta hosttid på dygnet)
/ K

ROMME

Vi kom hem halv fyra inatt. Inte helt okej. Kändes att det var ponnytrav vi var iväg på igår. Proffisionellt? NEJ! Amatörer överallt.
Limerick hade nog inte räknat med att han skulle springa igår och funderade lite på vad jag höll på med när jag började sela långt efter läggdags.
Vi värmde våra två fjuttiga varv och det kändes superbra med de nya dojjorna.
Massa krångel när loppet skulle starta. Materialfel och 2000 omstarter. En rejäl olycka höll på att hända i den start som godkändes. Hästen som hade spår innanför oss ville inte riktigt vara med och kastade sig nästan över Limerick. Tur att L är kylig, men vi var inte långt ifrån diket. Sen kom springspårhästarna och det var inga mil ifrån en krock. L gjorde som i de andra 2000 tjuvstarterna, alltså tog hand om ledningen trots en rutten start! Vi ledde till 600 kvar ungefär då kom det en bättre häst helt enkelt. Men lilleman kämpade på hela vägen in i mål denna gången och vi kom 2a! Nytt rekordet slog han till med också, 2.27 utan galopp. Tydligen har han glömt bort karriären på Täby... Duktig Kille!
Andra som var duktiga var vårt resesällskap Rain "Köttbullen". Hans morsa startade två gånger med honom, 7a och 5a. Röda Raketen hade ändrat lite taktik från i våras, då var han bara snygg, igår kunde han springa också. Kul att se!
Länkar till en sida där det går att se loppen, lopp 12 ska ni titta på för att se L!
http://www.foto-mike.com/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=0
Idag har jag jobbat på möhippa. Massa tjejer som fick köra ponnylopp och de två vinnarna fick även provköra varsinn storhäst. Gissa vem som vann? Bruden såklart!
/ K

Hosta & halsont

Sitter här och hostar sönder. Usch och fy säger jag bara. Feber och halsont har det vart i några dagar nu. Igår var jag hos doktorn. Fick ta både blodprov (bara sånt där litet ofarligt i fingret) och halsprov. Visa negativt vilket va positivt enligt doktorn.
Har under kvällen lyckats äta en hel portion mat! Bra jobbat där!
Är ändå så envis så imorgon åker jag till Romme med Lillen. Stryka en gång till finns inte en tanke på då kör jag hellre lite halvsjuk.
Var nere och packade lite grejer och snyggade till L förut. Hoppas att han visar sig från sin bästa sida imorgon, känns som det är min tur nu!
Borde egentligen packa min egen körväska också, men eftersom det är kvällstrav behöver man inte åka i gryningen som vanligtvis så det borde hinnas med imorgon.¨
/ K


Finaste Lillemannen som förhoppningsvis vinner lopp imorgon =)


Alfie med R

Har vart på liten middagsdejt med Rebecca under kvällen. Mat på Alfie & massa välbehövligt snack! Tack för presenten gumman! Världsklass på den :)
Stallet större delen av dagen. Bäst av allt var att vi kunde sko Lilleman UTAN lugnande. Åh vad duktigt han är, tror inte hovslagarn höll med, men jag tyckte han skötte sig exemplariskt!
Har sett lite startlistor till på fredag också. Startar i lopp 12 vilket betyder att vi inte kommer vara hemma förens mitt i natta.... Spår 5 är bra, tog ledningen från 7 sist så spets är inte helt omöjligt...
Imorgon har jag lovat att vara barnvakt till mina små. De ville självklart vara hos sin älsklingsfaster =) Har även planer på en sväng på staden med bästa H!
/ K



Världens goaste Rebecca!
(kommer förmodligen bli mördad när vi ses nästa gång men den risken tar jag)


Sunne i bilder

På Sandys begäran kommer här lite "fina" bilder från Sunne!



SUNNE

Sunne igår kan bara beskrivas med ett ord GALET
Sandra min vän är också galet bra. Även tvillingen Ida för jag fick dela säng med henne under morgontimmarna.
Repris nästa år va?!

I fredags var brudarna hemma hos mig. Mys med mat och några omgångar av spelet "med andra ord"
I lördags hjälpte jag snigel att skotta, fodra och ta in massa odjur.
Körde även banjobb med Limen. Två heat och jag är jätte nöjd med avslutningen i sista heatet som avslutades en bra bit under rekordet! Hoppas han kan visa samma takter på fredag då vi förhoppningsvis ska till Borlänge och tävla.
Ikväll blir det bara lungt. Behövs efter gårdagskvällen.
/ K

RSS 2.0